Szakácskönyv-ajánló Karácsonyra

Nem tudom, Ti észrevettétek-e már, de valahogy az összes jó szakácskönyv karácsonyra jelenik meg. Évek óta úgy alakul, hogy szakácskönyvet kérek karácsonyra. Ilyenkor az ünnepi trakta után a kanapén elnyúlva szakácskönyvet szoktam olvasni és pihenés helyett legkésőbb 29-én előrukkolok valamivel az újdonsült receptes könyvemből. recepteskonyv2013karacsony copy

Már napok óta azon gondolkozok, hogy csinálok a blogra egy könyvajánlót. Nem tematikusat, hanem valami vegyes nőiest, regénnyel, recepttel, művészeti albummal. Ma nekiláttam a dolognak. Kollár Anita, Gluténmentes és finom könyv nem volt kérdés, hogy helyet kap és Ugron Zsolna első receptes könyvéről is ugyanezt gondoltam. Aztán eszembe jutott Bezselics Ildi első könyve is, amit nem szerettem volna kihagyni. Itt már kezdtem érezni, hogy a receptes könyvek kicsit túlsúlyban lesznek. Tovább keresgéltem az ismerőseim oldalán és mikor rábukkantam Vrábel Kriszta, Mautner Zsófi és Nagy Tünde új könyvére is, akkor már tudtam, hogy ez kizárólag receptes könyv összeállítás lesz.

Most két könyvet szeretnék kiemelni. A választásom alapját kizárólag az jeleni, hogy ez a két könyv megvan nekem, beleolvastam, sütöttem, főztem belőle. Nem lenne korrekt olyan könyvekről írni, amivel még csak a könyvesboltban volt szerencsém találkozni, bár remélem ez nem sokáig lesz így! ;-)

Az egyik Kollár Anita, Gluténmentes és finom könyve, ami családunk legtöbbet használt könyve lesz mostantól, mert az egyik lányomról néhány hete kiderült, hogy gluténérzékeny. Óriási várakozással vettem kezembe ezért ezt a könyvet, mert kíváncsi voltam, lehet-e a már megszokott minőségű kenyereket és süteményeket előállítani búzaliszt nélkül. A véleményem helyett álljon itt egy történet. Ma reggel vendégeim jöttek és megkínáltam őket a könyv alapján készített banánkenyérrel Az egyik vendég azonnal elkérte a receptet!

Ha már a történeteknél tartunk akkor mi más következhetne, mint Ugron Zsolna 7 évszak könyve, ami részben receptes, de rajtuk keresztül történetmesélős könyv. Ebből a kedvenc gondolatom: a textilszalvéta. Igen, én évek óta textilszalvétát használok. Úgy érzem egy ilyen kis apró dolog megemeli az evéssel töltött pillanatok minőségét és méltóságot ad az étkezésnek. Nekem a textilszalvéta és a gyertyafény az asztalnál mindennapos dolog és ebben Zsolnával nagyon egyetértünk.

Meg kell jegyeznem, hogy az összes szerzőt ismerem és hihetetlen jó érzéssel tölt el, hogy egy ilyen igényes összeállítást tudtam készíteni csak magyar szerzők könyveiből! Óriási dolog ez! Gratulálok Nektek és köszönjük a sok igényes receptes könyvet és őszintén remélem, hogy sok karácsonyfa alatt, sokaknak okoznak majd örömet a könyvek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Erika

    2013. december 20. @ 11:07

    Köszönjük a könyvajánlót. A Kollár Anita könyve nekünk is megvan, a múltkori bejegyzésed után szereztem be :). Ünnepekre készül az első finomság belőle. És az Ugron Zsolna könyve is érdekes lehet.

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: