Színek az esküvői divatban

Ezen a héten megjelent a panyizsuzsi nász kollekció. Úgy gondoltuk az esküvő téma ennél többet is megér és az esküvőnklesz.hu segítségével összeszedtünk Nektek a legmeghatározóbb szín kombinációkat és segítséget adunk, hogyan válaszd ki a színeket, melyeket a nagy napon tudsz használni.

Esküvői divat - Hogyan válasszunk színeket.

Először néhány alapvető szempont.

Ha lehet, ne pompázzon esküvőnk a szivárvány összes színében, ez esetben hatványozottan igaz, hogy a kevesebb több. Válasszunk ki maximum két színt és ezek árnyalataival dolgozzunk.

A kiválasztott színek passzoljanak egymáshoz. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy melyik színek illenek egymáshoz, használjuk a cikkek képeiben megjelenő színmintákat!

Első javaslatunk, hogy a kiválasztott színek a személyiségünket tükrözzék.

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy melyik színek állnak neki jól a hétköznapokban, melyik ruháiban érzi magát a legjobban, a legszebbnek. Ha nem tudjuk, nyissuk ki a szekrényünket és nézzük meg, milyen színből van a legtöbb, vagy keressük meg kedvenc darabjainkat és alaposan tanulmányozzuk őket.

Ha megvan a szín, keressünk neki egy hozzá illő párt és már kezdődhet is a tervezés…

Esküvői divat - Hogyan válasszunk színeket 2.

Az alapszabály: két domináns szín és ezek árnyalatai.

Válasszunk az esküvő stílushoz illőt: klasszikus, fiatalos, merész, visszafogott, vidám… Ha tudod, milyen hangulatú esküvőt szeretnél, akkor a szerint válassz.

A klasszikusnál és a visszafogottnál választhatunk pasztellszíneket, a vidámnál természeteseket, ha viszont az esküvőnket a merészség jellemzi, a színekben se legyünk visszafogottak.

Esküvői divat - Hogyan válasszunk színeket 3.

Mindenképp figyelembe kell vennünk a helyszín adottságait is.

Hiába találjuk ki a legszebb dekorációt, ha az adott környezetben nem érvényesül.

Mivel az esküvőre való készülődésben a helyszínválasztás megelőzi a dekorációt, alaposan vegyük szemügyre a falak, a berendezés színeit és a fényviszonyokat, készítsünk fényképeket!

Esküvői divat - Hogyan válasszunk színeket 4.

Választhatunk színeket az évszaknak megfelelően is.

Minden évszaknak megvannak a maga jellegzetes színei, ezért esküvőnk színvilágával igazodhatunk ezekhez is.

Nyáron választhatunk a  harsányabb, élénkebb színek közül.

Tavasszal és ősszel a természet gyönyörű színekkel inspirál minket, csak ki kell menni a természetbe és bátran ellesni!

Egy téli  fehér esküvő pedig, igazán ünnepélyes és elegáns.

Esküvői divat - Hogyan válasszunk színeket 5.

Ha még mindig nem találtuk meg a legmegfelelőbb színeket, akkor a trendeknek megfelelően is válogathatunk!

A trendkutatás komoly tudomány, a társadalmi szokások folyamatos változásának megfigyeléséből hosszú távú következtetéseket vonhatunk le a jövőre vonatkozóan. Trend az esküvői divatban is meghatározó lehet.

A Pantone cégnek köszönhetően minden évnek megvannak divatszínei! A Pantone Inc. 1968 óta foglalkozik a színekkel, így hát kinek higgyünk, ha nem nekik. Ne feledkezzünk azonban meg az örök dívat, fekete-fehér kombinációról sem!

További esküvői ötletet a esküvőnklesz.hu oldalon találsz!

Bármilyen színeket isválasztasz, a panyizsuzsi nász kollekció bármely darabját elkészítjük az általad választott színekben. Azonban ha teljesen egyedi ékszerre vágysz, akkor kívánságaid szerint is tervezzük és készítjük el menyasszonyok és vőlegények ékszereit a Nagy Napra!

A panyizsuzsi menyasszony és vőlegény ékszerekért kattints ide, egyedi megrendeléssel kapcsolatban írj a kapcsolat menüponton keresztül!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Mazsi

  2011. április 14. @ 20:14

  Nagyon szép a nász kollekció, de amit furcsállok, hogy nincs hozzá fülbevaló. A hapsik el vannak kényeztetve övvel meg mandzsettagombbal, nekünk lányoknak meg csak a medál marad???!!! :) Esetleg még egy kis hajcsat/hajdísz is jól jöhetne…

 2. 2. Koladio

  2011. április 15. @ 10:16

  Gyűrűben is jól mutatnának ezek a formák. Nagyon szeretem a fehér és világos színeket gyűrűben, biztosan vennék, ha csinálnál gyűrűt is ehhez a kollekcióhoz. Vagy amit ez a kollekció ihlet.

 3. 3. panyizsuzsi

  2011. április 19. @ 11:46

  Mazsi: Fülbevaló hamarosan lesz hozzá és már karkötőket is elkezdtem tervezni!
  Koladio: Mivel az esküvőn a főszereplő ékszar a jegygyűrű, ezért gyűrű nem lesz a kollekcióban, azonban ha ilyet szeretnél egyedileg elkészítjük!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: