Szombat reggel és a piac

Saturday morning shopping

Szeretek a piacra járni szombat reggel. Egy kisvárosban ez nem a csak a háztartás része, hanem társadalmi esemény. Vannak a korán járók, az idősek, a gyerekesek. A csalamádés sorban is mindig ugyan azok az emberek állnak. A kedvencem a tojásos bácsi, aki egyébként a sarkon lakik. Őt az esküvőm után egy héttel ismertem meg és azóta is hozzá járok. Sok mindent tud rólam.

No most nézzük a divat oldalát: nem szeretek mackónadrágban menni a piacra, nem is szoktam. De vannak ruhák, amik pont oda valók. Ezeknek kényelmesnek és praktikusnak kell lenni, mert ilyen a környezet. Persze az esztétikum is fontos ahhoz, hogy az ember jól érezze benne magát, ahogy nagyot szippant a hajnali levegőből és lecsap a kedvenc kecskesajtjára.

Most egy ilyen piaci összeállítást raktam össze. Ennek, meg a legtöbb piaci szerelésnek, az alap darabja a farmer. Ez praktikus, kényelmes és nem utolsó sorban semleges, tehát bármivel kombinálható. A következő a meleg, puha és komfortos kellék a kardigán, ami a szürke színe miatt szintén semleges. Így már kényelem és a meleg (mert szombat hajnalban még hideg van) meg van oldva. No ezt a semleges összeállítást kell feldobni valamivel. Ez jelen esetben egy tűzpiros táska és cipő szett. Most már kezd karakteres lenni, de hiányzik a fűszer, ami legyen egy kis okker. Harisnya, textil bross, karkötő és üveg gyűrű. Ennyi, ha az idő megkívánja, akkor még viszek egy pár szürke kötött kesztyűt is magammal.

Azért akosarat se felejtsétek otthon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 hozzászólás van eddig

 1. 1. Szigeti Ami

  2009. március 23. @ 10:37

  Szuper az összeállítás, nekem ebből egyedül csak a szombat hajnal fáj ;-)

 2. 2. Kata

  2009. március 23. @ 11:26

  Nagyon csinos az összeállítás. ;o)
  A virágpiacra én is imádtam kijárni. Megvolt a fix nénim, akinél gyümölcsöt, zöldséget illetve virágot vettem. Hiányoznak a patakparti séták oda és vissza…

 3. 3. Amaranta

  2009. március 24. @ 08:33

  Eddig ez tetszik a legjobban :-)

  Amíg otthon laktam, meg Jászberényben, addig én is imádtam a piacra járni. Itt már nem ugyanaz a hangulat…

 4. 4. vattacukorhajú mónika

  2009. március 24. @ 10:23

  Nálunk is szuper piac van, csak nem érdemes ilyen csinosan felöltözni:) de lehet, hogy csak azért érzem ezt így, mert a lakásajtótól 3 percre van:)

  ettől függetlenül a képen látható összes cuccot elfogadnám.

 5. 5. krisztallit

  2009. március 24. @ 11:01

  Csinos, csinos. Hazefelé egy csokor virág is dukál nemdebár?

 6. 6. davir

  2009. március 24. @ 13:15

  Jó kis összeállítás, de a hajnali kelés nekem is fáj! :D

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: