TrendABC 2012 nyár

Tudom, hogy önmagamat ismétlem, de egy-egy valóban rég nem látott újdonságtól eltekintve idén nyáron is előszedhetjük a szekrényből a régebben beszerzett nyári darabokat, legfeljebb kicsit hátrébb tolunk egy-két éppen nem trendi darabot. A minden nyáron divatos virágok, az afrikai és törzsi minták, a finom, világos színek jöhetnek.

Összeszedtem ABC-ben mit ajánlanak a divatházak erre a nyárra:
A – Afrika: a forró kontinens törzsi és Állatmintái
B – Barack: színben is, hisz menő a pasztell, és mintában is, mert sok helyen ütötte fel a fejét a gyümölcsmotívum
C– Cipő: hódít a fiús, fűzős cipő, nyáron pedig a színes teletalpú
CS – Csipke: ruha, szoknya, felső? Mindegy.
D – Darázsderék: az ötvenes évek harangszoknyái, a kihangsúlyozott derekak a nőies alkatú nők nagy kedvencei
E – Eper: lsd. barack fent; eper mint minta, és eper, mint ragyogó szín is divatos, mert nem csak a pasztellek, hanem a nagyon hangsúlyos, élénk színek is örömmel látottak (halleluja!)
É –Édes: aranyos, kislányos, cukorkaszínek
F – Flóra: virágözön! Idén a nagyobb virágok vannak többségben, de ne mellőzd az apró virágos kedvenceidet sem.
G – Geometrikus: minta és szabás. Sok az egyenes vonal, tiszta 60’as évek, mintha az „Angyal” című film főszereplőit látnám mai arccal.
H – Has: kilátszik, de szigorúan annak, aki ezt megengedheti magának. Csőtopot csak az vegyen, akinek semmi rejtegetnivalója sincs, és a kora is megengedi.
I – Izgalmas: szabásvonalak, pl. X- vonal
J – Játékos: minták, azaz Mickey egér még mindig, vagy éppen kisautók
K – Kígyóminta: nemcsak táskán, cipőn, de ruhán is, és ami új, színesben
L – Lágyan omló:  finom könnyű anyagok, és el ne feledkezzünk a plisszírozott szoknyákról sem.

M – Menta: az idei nyár egyik nagy kedvence, friss és hűs pasztell szín
N – Nagy minták: nem aprózzuk idén.
O – Ó, azok a 20’as évek!
P – Pizsi az utcán: Ezt, mondjuk, konkrétan nem kultiválom, a kockás, csíkos bő gatyó otthon, hétvégén reggel OK, de utcán szerintem se nem elegáns, se nem szexi. Nincs olyan nő, aki ettől csinos lenne, inkább elhanyagoltnak hat, de ez magánvélemény. Aki szívesen flangál az utcán pizsamában, melegítőben, háremnadrágban, az tegye nyugodtan, végül is a kényelem se elhanyagolható szempont.
R – Régies: egyik másik csipkeruha, vagy táncruha mintha a nagymamánk szekrényéből került volna elő. Mondom: örök körforgás.
S – Sárga: mint a nap, vagy a tavaszi virágok. Vidám, garantáltan jókedvre derít, főként, ha nem hideg citromszín, akkor lehet, hogy savanyú leszel tőle, de ha te nem a limonádéd biztos. Sz – Színek: erősek. Együtt. A pasztell világ totál ellentéte. Vibráló színek, hozzá együtt, hogy még nagyobbat üssön a látvány. Én szeretem.
T – Tetőtől talpig mintásan: Szerintem egy kicsit sok, ha minden mintás, de van, aki kedveli. Megteheti. Tulajdonképpen az a nagy titok, hogy mindent meg lehet tenni. Büntetlenül. Hál’Istennek.
U – Újdonság: számomra az, hogy nincs új a nap alatt. Idén sem. Mondtam már, csak máshogy kell priorizálni a meglevőket, és mondjuk beszerezni egy új vízkék pólót, meg egy sárga cipőt. Mondjuk. Hogy legyen azért valami új is.
V – Vízivilág: Több divatháznál is feltűnt a tengerszín, kagylók, korallok, mint motívum, habos hableányruhák. Bár, ha belegondolunk, minden nyáron magunkra öltjük a tengert, és ha lehet, belebújunk. Mármint a vízbe, igazából.
Z – ZOO a pólón, ruhán, ruhaanyagon, azaz Állatminta, azaz visszaértünk az elejére, farkába harapott a kígyó (ami idén nyáron színes, mint mondtam, mondjuk pink.)

 

Egy pillanatra visszatérnék arra a gondolatra, hogy mindent szabad. Ésszel persze, és ízléssel, lsd. csőtop. Egyébként tényleg. Aki a pasztelleket kedveli, hordhatja azt, és nagyon trendi lesz. Aki viszont szeret fűzöldet napsárgával párosítani, és ehhez málnapiros cipőt venni, tegye bátran. Csupa virágos kosztümben ugyanúgy divatos leszel, mint csíkos selyempizsama hatású nadrágos összeállításban. A lényeg, mint mindig: ismerd magad, olyat vegyél fel, ami jól áll, előnyös, és szereted.
Szép, vidám, színes tavaszt és nyarat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: