TrendABC 2012 ősz

Amint azt már tavasszal is megtettem, sorba rendezgettem az őszi-téli trendeket, a könnyebb áttekinthetőség kedvéért ABC-ben.

Bevezetésképpen azt szeretném azért századszorra is hangsúlyozni, hogy nézzétek át az irományt, majd kukkantsatok bele a gardróbotokba, és biztos rájöttök, hogy „na ilyen, és ilyen darabom is van, éljen, megint nagyon trendi leszek!” Csak azt használjátok az ötletekből, ami a) nektek is tetszik, és b) nektek is jól áll! Ha megvan a gardrób áttekintés, a személyre szabott trendfelülvizsgálat, akkor döntsetek csak úgy, hogy esetleg egy-két új darabba befektettek, ami feltétlenül kell a boldogságotokhoz. Én például egy szép kék bőrtáskát szeretnénk hozzáillő cipővel. Majd nézem a kuponakciókat és akkor lépek…

Lengyel Zsuzsi

A – applikáció: mindenféle csillogó flitterek, gyöngyök, fémes feltétek a ruhán, blúzon, galléron

Á – állatminta: mint az a bizonyos autó – sose kop el.

B – bordó, brokát, barokk: nem tudtam választani. A bordó az szezon pirosa, a brokát a szezon trendi anyaga és a barokk túlzás a szezon extravaganciája.

nőcis bordóban

C – cobalt kék: ez a szívem csücske szín, egyszerre a boldogság kék madarát, a késő nyári esti eget, és a mély tengert juttatja eszembe. Egyszerűen gyönyörű!

D- digitális print minta: pólón, ruhaanyagon a’la festők.

E – extravagáns: nyugodtan vállalj be egy nagyon magas sarkú narancs színű cipőt, vagy egy szegecses táskát, vagy egy jajsárga blézert, vagy egy jetiszőrös mellényt, vagy egy… bármit, amit eddig nem.

F – fekete bőrdzseki: ruha, nadrág, csak dögös legyen!

G – gótikus ékszerek: fényesek, ékesek, misztikusak. Nem is volt az a középkor olyan sötét, ha így nézzük!

H Hófehérke: a közelmúltban két hollywood-i szuperprodukció is filmre vitte a klasszikus sztorit, hol a mostohát, hol Hófehérkét a középpontba állítva, de egy biztos télen a fehér ruha (ha kellően óvjuk a latyaktól) nagyon szép, stílusos és elegáns.

I – igazat csak a tükör mond: nézz bele, bármit is veszel fel, és higgy neki!

J – japán hatás: szamuráj kód, éljen a távol-kelet és a szusi!

K – kék, még egyszer: nem elég eléggé hangsúlyozni. A „kék az új fekete”. Jaj, és el ne felejtsem: kockás. Ez is minden télen-ősszel bejön, és mindenkinek bejön. Elő a britkockás, skótkockás szoknyákkal, kendőkkel.

L – lila: lsd. mint fent.

M – mokaszin: a ballerinák ideje lejárt, itt az ideje beszerezni egy jó kis mokaszint!

kwandera

N – nőies szabásvonalak: derék erőteljes hangsúlyozása, igazi nőies megjelenés. Cherchez la femme!

O – oversize kabát: Ezt csak magasaknak, vékonyaknak merném ajánlani, én magam részéről biztos eltűnnék benne.

P – peplum: a derékvonalat kiemelő, harangszerű díszítés ruhán, szoknyán. Az idei ősz legelterjedtebb, legfeltűnőbben mindenhol látható újdonsága.

R – royal: avagy királyi, akár eltúlzott díszítés, lsd. applikáció, és anyagok használata lsd. brokát, és megjelenés lsd. még nőies.

S – színes blézer: cipő, táska.. és itt nagyon színesre gondolok!

T – tweed: mint minden ősszel. Egy szép tweed kosztüm vagy kabátka évtizedekig kiszolgál, csak esetleg a gallérjára kell egy kis gyöngyapplikáció idén.

U – unalomig hajtogatom: a fentiekből biztos mindened van, csak keresd ki a szekrényed mélyéről!

nyáriruha ősszel

V – virágok: hál’Istennek télen is. Hozzá nagyok!

Z – zanzásítva: színes, díszes szép őszt kívánok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: