Twiggy, aki bevállalta

twiggy

Különleges arcú.
Fiús.
Játékos.
Rövid hajú.
Androgün.
Fiatal.
Szertelen.
Óriási szempillák.

Ezek mind Twiggy jelzői.

Lesley Hornby a negyvenes évek végén született Londonban. Hétköznapi lányként élt és dolgozott egészen addig, míg 1966-ban az év arca lett és mint ilyen a Newsweek címlapján szerepelt. Ekkor robbant be Twiggy néven a köztudatba. Egy évvel később már New Yorkban modellkedett a legnagyobbaknak. Mivel a kifutóra túl alacsony volt, később filmszerepeket vállalt. Rövid modell karrierje máig hatással van a divatra. Méltán nevezik sokan az első szupermodellnek.

Nők milliói kezdtek őrült fogyókúrába, csak hogy rá hasonlítsanak. Egyes médiumok erősen bírálták és szinte felelőssé tették őt az “egészségtelen” nőideál megteremtéséért. Azonban számára ez genetikai adottság volt, amit a média piedesztálra állított.

Szempilláinak titka, hogy a saját pilláira még 3 sor műszempillát helyezett és azokat vastagon festette. A hatás fokozása érdekében a szemhéjára is gyakran rajzolt még néhány pót pillát. Mindezekről egyszer azt nyilatkozta, hogy a karrierje sokkal inkább a viccesen festett szemöldökeinek köszönhető, mint akkori barátjának és managerének, Justin de Villeneuve-nek. twiggy

Nekem hihetetlenül bejön Twiggy. Nem a fiússga, a vékonysága vagy éppen a szempillája tetszik. Hanem a karakter maga, úgy ahogy van, egyben! Valahogy más mint a többi modell. Ki más mert ilyen bolond festést kitalálni? Senki. Ő bevállalta és a szeme a névjegye lett! Nem azt a sablonos modell nézést kapjuk tőle, nem azokat a pózokat. Ő egészen más. Hogy ez belülről fakad vagy “megcsinálták”, nem tudom! Az biztos, hogy egyedi és ettől őszinte és bájos!

Twiggy04

4 évnyi modellkedésből visszavonulva azt mondta:

“Nem lehetsz ruha fogas egy életen át!”

Nektek mi jut eszetekbe erről a bolondos, fiatal lányról, Twiggyról?

twiggyo5

képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: