Újra divatba jön a kalap!

Néhány hónapja elkezdtek izgatni a kalapok. Először egy esküvőre készülve kezdtünk el róla hárman barátnők beszélgetni. Aztán meghalt Nagymama, aki úgy akarta, hogy őt kalapban temessék. Néhány napra rá pedig mindenhol II. Erzsébet Gyémánt Jubileumáról lehetett olvasni, amiben mindig megemlítették a stílusát és a kalapgyűjteményét.

Néhány évvel ezelőtt a brossokat és kitűzőket éreztem ilyennek. Tele volt vele a nagymamák ruhásszekrénye, de mégis egy elfelejtett ékszernek tűnt. Aztán fordult egyet a világ és a brossok újra divatba jöttek.

Az első kalapomat tavaly télen vettem. Egy kis karimájú kicsike kalap. Hidegben hordtam, hogy melegítsen, hiszen a kalap csak arra való, gondoltam. Azonban ezek a beszélgetések és események felhívták a figyelmemet a kalapokra. Mert ez a ruhadarab, vagy kiegészítő, nem egy pulóver, aminek csak és kizárólag funkcionalitása van. A egyfajta dísz, ami valahol kicsit a részünkké válik, stílusossá tesz és elvarázsol. Döntöttem. Nagymama temetésére veszek egy kalapot.

Bara Marianne kalaposhoz mentem, hiszen ő volt, az egyetlen akit ismertem és akinek a kalapjai tetszettek. Budai szalonjában polcokon sorakoznak a kalapok és fejdíszek. Téli, nyári, alkalmi és sorolhatnám. Igényeim alapján leszűkítettük a kínálatot és elkezdtem próbálgatni. Végül egy kalap és fejdísz közti átmenetre esett a választásom. Igazi alkalmi darab! Marianne felhívta a figyelmemet, hogy ez a kalap azért is előnyös, mert más-más színű ruhához viselve más-más tollal vagy dísszel tudja kiegészíteni ezt az alap darabot. Gondoltam ez nekem kiváló, hiszen nem sorakoznak otthon a polcon minden alkalmi ruhához kalapok.

Ez lett az első igazi kalapom…

… de azt hiszem nem az utolsó

Most a tél közeledtével jutott eszembe ez a történet. Körbenéztem tehát gyorsan mi újség kalapfronton a hazai boltokban. Íme:

stoklasa

Bara Marianne

mango

debenhams

zara

debenhams

És végül egy idézet a fenti kalapos honlapjáról:

A kalapválasztás időigényes feladat, főleg annak, aki nem szokott hozzá a kalapviseléshez. Amellett az arcok annyira egyediek, hogy semmilyen típustan nem érvényesül a formaválasztás során. Valahogy mégis mindenki megtalálja végül a hozzáillő fazont.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: