UJB | függőkert a műhelyben

studio06

[For the English post please click here!] Ebben a hónapban az Urban Jungle Bloggers témája a függesztet növények. Két dolog jutott eszembe a 80-as évekbeli makramé és a kokedama. A lakásunkban a bútorok többsége 50-60-as évekből való. Nem szeretném, ha ez egész lakás egy retro múzeum lenne, más korszakok tárgyait is szeretem beleszőni. A nagymama velencei tükrének úgyanúgy találtam benne helyet, mint számos mai magyar iparművész munkájának. Így a makramét elvetem, helyette kokedamákkal dekoráltam a lakást. Ezek a moha gömböcskék már egy fél éve nagyon izgatják a fantáziámat.

studio02b

 A kokedamákról először a Meet The Blogger amsterdami konferenciáján hallottam, ahol Igor és Elena a beltéri növényekről tartott előadást. Az egyik slideon feltünt egy mohagömb, amibe azonnal beleszerettem. A konferencia után pedig kitaláltam, hogy ilyet én is szeretnék. Ahogy a keresőbe beírtam, a legnagyobb meglepetésemre egy magyar kokedama készítőt dobott ki a google.

studio03

A múlt héten ellétogattam a Petite Planet lakéskertészetébe, ahol megmutatták az összes kokedamájukat, terráriumukat és egyéb csodáikat. Gergő a Petite Planet ötletgazdája szenvedélyesen szereti a nővényeket. Lenyűgözően beszél róluk és szerintem velük is. Néha két mondat közt elszalad, beáztatja az egyik kokedamát, vagy megspricceli a broméliákat. A sok csodás növény közül nehéz volt választani. Nekem ez a három tetszett a legjobban. A kedvencem a kukac formájú, kicsit szőrös pozsgás.

studio04

Míg a kokedamák ápolásáról  mindent elmeséltek, két tündéri papagáj repkedett a fejünk felett. Ők is nagyon szeretik a kokedamákat, de sajnos csak csipegetni.;-) studio01

Ezek a képek a panyizsuzsi padlásműhelyben készültek. A kokedemákat a gerendákra akasztottam fel, olyan magasra, hogy a munkában ne zavarjanak senkit, de a látóterünkben benne legyenek. Kifejezetten előnyös, hogy a mosogató felett vannak, hiszen így egyetlen mozdulattal meglocsolhatók. A műhelyemben eddig nagyon kevés növény volt. Igazából csak azok, melyeket 4 éve a műhelymegnyitó partyn kaptam: egy szerencsebambusz és egy zöld leveles, aminek nem tudom a nevét. Azt túlzás lenne mondanom, hogy szépen gondoztam őket, inkább az fedi a valóságot, hogy életben tartottam mindkettőt. Most ezen változtatni fogok. A kokedamákkal új korszak kezdődik a műhelyben.[For the English post please click here!]

studio-fb

[For the English post please click here!]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 hozzászólás van eddig

 1. 1. borsi

  2015. február 27. @ 12:52

  szuperek! Ilyen nekem is kell :)

 2. 2. Erika

  2015. február 27. @ 12:57

  De jól néznek ki :).

 3. 3. panyizsuzsi

  2015. február 27. @ 13:22

  Ugye! Ezeknek a moha gömböknek nem lehet ellenállni! Ápolni ezeket a növényeket pedig tényleg egyszerű. Én tegnap “locsoltam” őket először!

 4. 4. szilvikém

  2015. március 01. @ 19:00

  Nagyon-nagyon menő!!!!!!! :D Gratulálok! Sz.

 5. 5. Igor

  2015. március 03. @ 22:10

  Wow, I love your kokedama, Zsuzsi!! So cool and so beautiful! Thank you for sharing those with us Urban Jungle Bloggers!

 6. 6. panyizsuzsi

  2015. március 03. @ 23:34

  Thanks Igor, for checking out my project. It was really a lot of fun to do it!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: