UJB | növények és kávé

ujb-coffee-fb

[For the English post please click here!]A városi kertészet engem soha nem ragadott magával. Azt gondolom, hogy ne csináljunk fából vaskarikát, akinek kell a kert, menjen vidékre. Mi kisvárosban élünk kis kerttel, aztán ott a nagyobb kertünk, a gyümölcsfás kert a Balaton-Felvidéken. Ezek mind a szabadtéri kertészet részei. Nekem így jók, ahogy vannak.

Lakásban azonban sohasem tudtam növényt tartani. Sosem voltam jó a növényekkel, azt hiszem nem voltam elég jó hozzájuk. Az orchideáim is csak azért virágoznak, mert van egy csodálatos dadánk, aki öntözi és ápolja őket.  Azonban októberben A Meet The Blogger konferencián egy fantasztikus előadást hallottam a beltéri kertészetről. Csodaszép enteriőrökben, csodaszép virágok. Magával ragadott az előadás, amit Judith és Igor tartott. Ők nem csak beltéri kertészek, és nem csak mesélnek róla, hanem egy nagyon különleges online közösséget építenek, az UrbanJungle Bloggers közösségét. Céljuk, hogy minden ember gondozzon és ápoljon minél több növényt a lakásában. Ők ketten minden hónapban meghirdetnek egy témát, és minden érdeklődő blogger megmutathatja, hogy ő mit gondol erről a témáról.

Íme a januári téma a növények és a kávé. Én szeretek kávézni, így ez nem volt bonyolult. A mai kávézásom közben pedig a tavaszról álmodoztam. Néhány hete a kertben elkezdett nyílni a cserepes nárcisz, amit még a fagyok elől bemenekítettem. A múlt héten a csodás amarilliszem is kidugta első zöld leveleit a garázsban, őt elültettem és helyet kapott a többi virág között. Most igyekszem őket szépen ápolni. Ezt is meg kell tanulni! [For the English post please click here!]

ujb-coffee-03-logo

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 hozzászólás van eddig

 1. 1. szilvikém

  2015. január 29. @ 12:20

  Nagyon gyönyörű ez a fotó!!!

  Megtaláltam ezt a társaságot nemrég a pinteresten, szerintem is szuper, amit csinálnak. :D Nagyon örülök, hogy írtál róluk.

  Számomra a növények nélkülözhetetlenek az otthonban, a szabadságot, az autonómiát, a méltóságot, a csendet , a szépséget, a szertelenséget jelenítik meg. KELLENEK.

  Szia, Zsuzsi! Nagyon várom a balatonos történet folytatását.

  Szilvi

 2. 2. panyizsuzsi

  2015. január 30. @ 10:41

  Szilvikém! Köszi a hozzászólásodat. Én még csak gyakorlom a növényekkel való bánást, de ez a rovat rendszeres lesz itt a panyizsuzsi blogon!

  A balatoni történet tavasztól folytatódik!

 3. 3. Igor

  2015. január 30. @ 14:01

  What a beautiful contribution Zsuzsi – thank you so much for joining in!

 4. 4. panyizsuzsi

  2015. január 30. @ 14:08

  Thanks Igor! You can read the English version here: http://boldcolorglass.com/ujb-coffee-and-plants/

 5. 5. Judith

  2015. január 31. @ 20:25

  Thank you for the sweet & pink contribution, Zsuzsi! I’m sure that your succulent will survive, it looks really healthy. And thank you for the compliments on Igor’s Meet the Blogger presentation. Very happy it inspired you to join us!

 6. 6. panyizsuzsi

  2015. február 01. @ 12:08

  Thanks Judith! MTB was really the place where I decided to have more plants and learn to keep them alive. UJB challange is such a helpful thing for me!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: