Vasárnapi Világmegváltós

A fenti címmel új, rendszertelen sorozatot indítok a blogomon. Nem gondolom, hogy én egyedül megváltoztatnék valami a világban. De abban hiszek, hogy nincsenek véletlenek. Mindennek van értelme és van célja. A dolgok megoldása vagy megoldhatósága pedig legtöbbször önmagunkban dől el. Mi magyarok szeretünk szomorkodni, negatívan állni egy kérdés vagy probléma előtt. Ez azonban nem visz a megoldás felé. Minden nehéz helyzetben azt gondolom, hogy a körülményeken változtatni utólag már nem lehet. A helyzeten rágódni, újra és újra végiggondolni értelmetlen, nem visz előre. Azon kell agyalni, hogy hogyan lehet ebből legjobban kijönni és milyen megoldást találni. Mert egy kicsit előre vivő megoldás is jobb, mint a megoldatlan probléma.

Válság van. Magyarországon és a világban. Hol nagyobb, hol kisebb. Ezen változtatni nem lehet. Most egy másik fajta világ jön. Lehet a régit visszasírni, de az nem fog visszajönni. Szerintem magunknak kell változni. Sok mindenben. Nem tudom milyen lesz, de figyelni kell és alakulni, hogy ki-ki megtalálja a helyét az új világban. Önmagunkat nevelni, formálni nagy kihívás, nem könnyű feladat. Aki erre képes, azt gondolom a korunk hőse!

A Vasárnapi Világmegváltós egy szigorúan politika mentes, a társadalmi és közéleti kérdéseket boncolgató sorozat. Egy nő szemüvegén át. azokról a dolgokról írok, amik ebben a változó világban érdekelnek és foglalkoztatnak. Várom a véleményeiteket, hozzászólásaitokat és az általatok talált pozitív megoldásokat a mai kor kérdéseire és kihívásaira! Azt gondolom, ha egyre többen kezdünk el pozitívan gondolkodni, az képes változást hozni. Mert ha van negatív spirál, akkor van pozitív is!

Az első témám Amiee Mullins, akivel ebben a hónapban több női magazin is foglalkozott. Amiee-nek egy éves korában le kellett vágni mindkét lábát. Amiee egy nagyon boldog nő, aki a fogyatékosságából olyan erényt kovácsolt, hogy azt van aki irígyli tőle! Nem akarok róla sokat írni, hiszen nem adná vissza azt amit egy video tud bemutatni.

Nézzétek meg Amiee egyik előadását magyar felirattal itt!

Várom a véleményeteket!

kép: innen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 hozzászólás van eddig

 1. 1. Szilvi

  2012. február 26. @ 12:40

  Te Jó Ég! Először nem is gondoltam, hogy ez a szép fiatal nő lesz Amiee, azt hittem, ő a felkonferáló, és majd behívja.
  Ennyit arról, hogy miféle előfeltevéseim voltak a műlábat viselőkről.
  Lenyűgöző! A faragott csizma, az üvegláb, a medúzaláb…
  El sem tudom képzelni egyébként, milyen nehéz lehet megtanulni műlábat viselni, sőt, nemcsak egyszerűen viselni, hanem komoly, összetett, és nagy erőt igénylő mozdulatokra késztetni. Nyilván hatalmas munka van a tervezésben, a tökéletes illeszkedés stb. kialakításában.
  A futóláb is zseniális. Merjem leírni, hogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen érzés lehet ilyenen futni?
  Nekem sajnos elég rossz minőségű a térdem és a bokám is, futásra csak nagyon indokolt esetben vállalkozok (bár kilométereket gyalogolok, mert azt bírom és nagyon szeretem), szóval ezen a területen alulmaradok. :)
  Nem is tudom, mi minden jutott még eszembe, míg néztem a videót… az a Shakespeare idézet is csodás volt a legvégén.

 2. 2. Steiner Lídia

  2012. február 26. @ 12:56

  Szia Zsuzsi!
  Gratulálok a gyönyörű ékszereidhez, szeretem a stílusodat. Imádom a TED elődásokat, és ezt az írásodat. Hiszek a pozitív gondolatok erejében, és abban hogy az ember boldogsága leginkább attitűd kérdése. Úgyhogy okolhatunk bárkit vagy bármit, mi tehetünk a legtöbbet magunkért, és valahogy egyre erősebb lesz az ember általa.
  Sok örömöt és sikert kívánok a munkádhoz és hogy egyszer nálunk is természetes legyen a pozitív és támogató attitűd!
  Lídia

 3. 3. vadjutka

  2012. február 26. @ 17:48

  Pont ma délután olvastam én is a Joy magazinban a cikket róla :-)

 4. 4. veszi

  2012. február 27. @ 08:13

  Köszi, hogy megosztottad velünk (velem).
  Jó dolog ilyen nagyszerű embert látni!
  Példaérték lehet mindenkinek!
  veszi

 5. 5. Ilona

  2012. február 27. @ 10:57

  Szeretem az olyan élményeket, amelyek valamit örökre megváltoztatnak bennem – ennek a videónak a megtekintése is ilyen volt, köszönöm! Az jutott eszembe erről az egészről, hogy talán az váltja ki az irigységet a legtöbb emberből, ha boldognak látja a másikat. Hihetetlen, hogy a boldogság mennyire el tudja feledtetni az egyéb körülményeket – még azt is irigyelni kezdik Amiee-tól, hogy különböző műlábakkal változtatni tudja a magasságát, de még talán azt is, hogy szép formájú a vádlija! A nehézségeket, amelyek az úton idáig (és ezután is talán) tartottak, tartanak, persze senki sem irigyli, nyilván el sem tudják, tudjuk képzelni ezeket… A boldogság nem test függvénye. Az irigykedők közül pedig szerintem azokkal lehet mit kezdeni, akik “jóindulatúan” irigyek: nem tőled sajnálják, amid van, hanem ők is szeretnének részesülni belőle. Ők is szeretnének boldogok lenni, csak nem tudják, hogy hogyan alakítsák a rendelkezésükre álló “élet-alapanyagaikat”. Az Amiee-hez hasonló emberek ebben tudnak segíteni: példát mutatnak, hogy hogyan lehet ezeket az alapanyagokat konstruktívan megformálni, hogy abból boldogság alakuljon ki. Köszönjük Őt, Őket mindnyájunk nevében!!!

 6. 6. Koi

  2012. február 28. @ 21:39

  Fantasztikus! A valódi szÉpség belülről fakad :]

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: