Visy Dóri, ötvös – ékszerész

Ha a panyizsuzsi blogot figyelemmel híséritek, akkor Visy Dórira sokan emlékezhettek. Dórival tavaly közösen terveztük az IKON és fragil kollekciókat. Ő ez ezüst részét, én az üveget. Dórival élmény dolgozni. Szeretem a karakteres stílusát. Különleges. Ez pedig abból fakad, hogy Dóri az iskolát Firenzében végezte, ahol az itthonitól eltérő látásmódot tanult meg. Ez a látásmód tükröződik vissza minden egyes ékszerében. A mai nap róla szól az “Ők 10-en. Nők és teremtők.” sorozatban, ami a panyizsuzsi blog rendhagyó sorozata a Design Hét 2012 alkalmából! Dóri medálját itt tudjátok megnyerni, a műhelyéről szóló cikket pedig itt tudjátok elolvasni !

Mi az amit életedbe először készítettél és a mai napig emlékszel rá vagy éppen meghatározó volt?
Életem első ékszere az óvodában készült anyák napjára, egy gyöngyfűzős karkötő :) nagyon örült neki az anyukám :))

Tanultad ezt a szakmát vagy autodidaktaként vágtál bele?
Tanultam, itthon a Budapesti Szolgáltató- és Kézműipari Szakképző Iskolában, majd Firenzében folytattam a művészeti képzést,amit nagyon élveztem. Akadályok, kihívások mindig vannak, de ezek nélkül unalmas is lenne. Mindig van még mit tanulni, és mindig akad egy újabb hiányzó szerszám, amit élvezet a saját magam által megkeresett pénzből megvenni.

Honnan inspirálódsz?
Legfőképpen természetből, a természet színeiből inspirálódom. Nem tudnám elképzelni az életem fák, virágok és a friss levegő nélkül. De bevallom néha direkt olyanon töröm a fejem, ami bizarr és megosztja az emberek véleményét. pl a százlábú brossom. (ami végül is szintén csatlakozik a természet motívumhoz) :))

Hogyan tervezel, alkotsz?
Néha szeretek csak úgy rajzolgatni, sőt néha egy-egy megrendelésnél kénytelen vagyok :) de amúgy, ha csak épp a saját kollekción dolgozom akkor inkább csak ülök az asztalomnál és kezemben a darab anyaggal elkezdek dolgozni és így munka közben jönnek az újabb ötletek.

Melyik a kedvenc eszközöd/szerszámod?
Kedvenc szerszám?? Hahahha, mindegyik :) de tényleg. Mindegyiket másért szeretem, egyiket mert kicsi, másikat mert jó a fogása,felülete,szeretem megfogni, harmadikat meg mert nagy :) így nem lehet kedvencet választani. igazi nő vagyok, imádom a szerszámokat :) ja..vagy azok a férfiak?!.. :)

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban? Mesélj erről bővebben!
Imádom, mikor befejezem az adott ékszert. mikor az utolsó forrasztás után le van pácolva és már csak az utolsó simítások hiányoznak.

Melyik a kedvenc alkotásod? Volt már olyan, amit annyira szerettél, hogy megtartottad?
Igen, ami az iskolában készítettem, és megnyertem vele az Ifjú Alkotók pályázatot. egy ezüst gyűrű, türkizekkel és gyöngyökkel a belsejében. imádom. nagyon nagyon ritkán fel is veszem. de inkább csak nézegetem. hozzám nőtt. soha semmi pénzért nem tudnék megválni tőle.

Van-e kedvenc történeted valamelyik alkotásod műhely életéről?
Az egyik kedvenc sztorim, hogy egy barátnőmet megállította egy idegen hölgy az utcán és megkérdezte tőle, hogy ugye az egy dorivisy ékszer ami rajta van?! :)

Alkotáson kívül mit csinálsz?
Alkotáson kívül kutyázom. van egy nagyon jó fej dog-vizsla keverék kutyám, most másfél éves, természetesen csodaszép,okos,ügyes,kedves :)) viccet félretéve tényleg egy különleges állat. Szokott segíteni is a műhelyben :) ezenkívül pedig ha időm,munkám engedi, freestyle síelek, amit szintén nagyon szeretek. Ott is kreatívnak kell lenni csak egy másik értelemben :)

http://farm9.staticflickr.com/8449/8042762137_ebed6345ae_m.jpgA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: