Visy Dóri

Már régóta nem volt művészportré a blogon, pedig mostanában sok új és érdekes alkotóval találkoztam. A héten billentyűzetet ragadva megkerestem őket. Elsőnek Visy Dóri válaszol, aki szintén ékszereket készít. Vele készült az interjú.
 

Mesélj egy kicsit magadról!
Visy Dóri vagyok, nemsokára 23 éves, ötvösművész. Imádok sportolni és szeretem a természetet. Ez sokszor meg is jelenik az ékszereimben, igaz elvont formákban.

Hogyan kezdődött az alkotás?
Tanulmányaimat gimnázium után a Budapesti Szolgáltató- és Kézműipari Szakképző Iskolában folytattam. A 2 éves képzés alatt több kiállításon megjelentek ékszereim (Ifjú Alkotók Kiállítás-Budai Vár, Inhorgenta-München, Hungoro Nemzetközi Ékszer és Óra Szakkiállítás-Budapest), az iskolában megrendezett Szentpétery versenyen 5. helyezést értem el, majd 2008-ban a Budai várban megrendezett Ifjú Alkotók Kiállításon az első helyezést ékszerkollekciómmal.
Az ötvös szakképesítést megszerezve úgy éreztem ezt még tovább kell fejleszteni, ezért felvételiztem a firenzei Alchimia kortárs művészeti iskola 2. osztályába, ahova sikeresen fel is vettek. Különleges anyagokkal dolgoztam és érdekes technikákat sajátítottam el.
Hazatérve nincs könnyű  dolgom. Visszamentem egy kiegészítő tanfolyamra, mellette műhelyben dolgozom, próbálok minél egyedibb ékszereket készíteni, amikkel fel tudom kelteni az emberek érdeklődését.

Mit csinálsz az alkotáson kívül?
Próbálok nyitott szemmel járni a világban.

Mik a kedvenc könyveid, filmjeid, zenéid?
Tulajdonképpen egyik kategóriában sincs kedvencem. Nagyon szeretem a könyveket, de mindegyiket másért. Coelho-t a filozófia meglátásai miatt, Agatha Christie-t az izgalmas detektív történeteiért, Rejtőt pedig a stílusa és a karakterei miatt.
Filmeknél ugyanez a helyzet, nagyon sok filmet nézek és mindegyikben lehet találni valami érdekeset. Csak azt tudnám megmondani mi az, amit nem szeretek. De ez nem fontos.
Zenében is mindenevő  vagyok.. a breakbeat, elektro, reggae…stb, csak a komolyzenével lehet kikergetni a világból. Azt hiszem, ahhoz érnie kell az embernek.


Hogyan népszerűsíted műveidet?
Szerencsémre a Friss galéria felfigyelt rám és most náluk látható kollekcióm nagy része.Ezen kívül a havonta megrendezésre kerülő WAMPon is kiállítom a darabjaimat. Mostani héten pedig a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő Designers’ Lounge-on is kint leszek.
Emellett honlapom is üzemel és facebookon is lett egy saját oldala a „márkának”. Bárki megtalálhatja a dorivisy oldalt friss információkkal és képekkel.
A májusi Ékszerkoktél Magazinban pedig egy 2oldalas cikk lesz olvasható.

Hogyan látod magad tíz év múlva?
10 év múlva elsősorban már családot szeretnék. Munkaügyileg meg persze mindenkinek megvannak az álmai, hogy mi lenne ha… de ez maradjon az én titkom, ha teljesülnek majd elmondom őket.

www.dorivisy.hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



2 hozzászólás van eddig

  1. 1. Theia

    2010. május 05. @ 14:59

    Gratulálok, már a Wampon megcsodáltam élőben a munkáid, hihetetlen ötletesek és szépek! :-)

  2. 2. dorivisy

    2010. május 07. @ 10:02

    köszönöm szépen! :) következő WAMPon találkozunk! :)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: