Viszlát 2012!

Magyar Bál, Brüsszel 2012 - panyizsuzsi tombola tál

Néhány éve karácsony előtt kaptam egy telefonhívást, melyben egy általam nagyon tisztelt médiaszemélyiség szeretett volna a három barátnőjének egyforma panyizsuzsi ékszert rendelni. Nem tudtam 3 egyformát adni a választott medálokból, hiszen akkoriban a honlap mögött egy kicsiny szoba és egy mindössze 20×20 centiméteres belsejű kemence volt a panyizsuzsi műhely. A következő karácsony őrületesen pörgősre sikerült. A Piaf gyűrűből soha nem tudtam eleget készíteni. Rendeltek néhányat és én a biztonság kedvéért kétszer annyit raktam a kemencébe. Mire elkészült, már egy sem volt belőle. Még december 24.-én is kaptam olyan telefont, hogy van-e Piaf?

Magyar Bál, Brüsszel 2012 - panyizsuzsi asztaldísz

Azóta lett nagy kemence és lett szép panyizsuzsi műhely és az ékszereket sem egyedül készítem már. Ezek mind gyorsan egymás után történtek és soha nem maradt arra idő, hogy egy komolyabb raktárkészletet gyártsunk le. Év elején azonban szilárd elhatározást tettem, hogy még egy ilyen őrült karácsonyt nem szeretnék végigcsinálni. Az volt a nagy vágyam, hogy ha bejön a webshopba egy megrendelés, akkor az ott legyen a polcon. Csak csomagolni kelljen. Az volt az álmom, hogy ne akkor kezdjünk gyártani, mikor bejött a megrendelés, hanem akkor, amikor még van néhány darab a raktárban. Úgy gondoltam, hogy ezzel a feladattal majd márciusig megbirkózunk, de erősen alábecsültem az időt. A több, mint 500 féle panyizsuzsi ékszernek egy év kellett, hogy komoly raktárkészletet tudjon kialakítani. Ma azonban büszkén mondhatom, hogy ez az álmom teljesült.

moksha by panyizsuzsi lánc

Év elején egy másik nagy vágyamat osztottam meg itt a blogon. Mégpedig azt, hogy sok év után először nem anyagi/tárgyi célom volt 2012-re. Egyet szerettem volna: alkotni. Szerettem volna ki és továbblépni a már megszokott panyizsuzsi formákból színekből. Ennek volt az előszele 2011 végén az IKON és a fragil kollekciók, melyeket 2012-ben a vintázs, moksha, olympikon és koncent ékszerek követtek. Kiléptem az ékszerek világából és egészen a használati tárgyakig merészkedtem. A lányom születésével egy időben debütált a babamobil és karácsonyra elkészült egy régi álmom a flaska mécses kollekció. 2012. valóban az alkotás éve volt a panyizsuzsinál!

vintage ékszer kollekció - panyizsuzsi vintázs

A 2012-es kollekcióim mindegyike valamilyen újdonságot hozott a panyizsuzsi világba. Hol a forma, hol a stílus, hol maga az ékszer típusa volt új, szokatlan. Úgy érzem idén elkezdődött bennem egy alkotói megújulás. Az alkotásaim karakteresebbek lettek, a panyizsuzsis jegyek felerősödtek és ugyanakkor letisztultak. Nagyon szeretem ezeket az új ékszereket és tárgyakat. Valóban érzem, hogy benne vagyok minden egyes darabban. Érzem, hogy igazán kijött belőlem az amit szerettem volna önmagamból megmutatni. …és ez még csak a kezdet. Ötleteim és terveim bőven vannak, úgy érzem az idei alkotás beindított.

Kósz Zoltán + panyizsuzsi Olypmikon ékszer kollekció

 

Az idei év legnagyobb változása mégis az volt, hogy most már nem csak papíron is, hanem a lelkemben is igazi céggé alakult az egyszemélyes vállalkozásból. Munkatársaim már tavaly és előtte is voltak, azonban az oroszlánrészt én csináltam. Sokszor azt éreztem, sem éjjelem, sem nappalom nincsen. Mindig panyizsuzsi volt. Ha valakivel találkoztam legtöbbször a cégről beszélgettünk. Én és a panyizsuzsi egyek voltunk, a családom már lassan kezdte nehezményezni a dolgot. Ők nem egy céggel, hanem egy nővel, feleséggel és anyával szeretnének együtt élni.

Aztán2011-ben  sok minden megváltozott. Lett egy asszisztensem és kész lett a panyizsuzsi padlás. Mivel a régi műhely a nappalinkból nyílt, az bizony azzal járt, hogy sokszor, akár vacsora közben is, beszaladtam. Csak egy e-mailt megválaszolni… Mióta a műhely a padláson van, azóta másképp működnek a dolgok. Felmegyek és dolgozok. Nincs közben sem főzés, sem gyereknevelés. Ha a műhelyben vagyok, akkor munka van.

Elkezdtem a panyizsuzsiról, mint egy harmadik személyről beszélni és már nem minden pillanatban ez volt a gondolatom, nem ez volt a fő témám. Visszanyertem a régi életemet és ez új erőt és lendületet is adott. Szervezetileg átalakítottam a céget és ahyo feljebb is írtam merőben új ötletek valósultak meg üvegből is. Jól érzem magam a bőrömben!

nagy színes karkötők - panyizsuzsi koncent

Köszönöm ezt az évet Nektek Olvasóknak és Vásárlóknak. Akik kérdeztek és kommenteltek, akik visszajeleztek, akik őszintén elmondtátok mit gondoltok egy-egy munkámról. Ezek a visszajelzések mind nagyon fontosak és értékesek nekem. Tartsatok velem  és várom a véleményeiteket 2013-ban is!

Viszlát 2012! Szép év voltál!

A 2013-as álmaimról és céljaimról holnap fogok írni itt a blogon!

babamobil - modern mobil dekoráció

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: