Zsuzsi és a Budapest Bank

Mint tudjátok, elindultam a Budapest Bank Valóraváltó Pályázatán. Szeretném, ha tényleg valóra válna a panyizsuzsi álom: minél előbb be tudjam fejezni a a környezettudatos műhelyem kialakítását.

Mikor elindultam a pályázaton, elgondolkoztam, mi közös bennem és a Budapest Bankban. Azon túl, hogy ott vezetem a céges számlámat és egy jól működő, lendületes banknak tartom, akinek használható a honlapja, eszembe jutott még egy érdekes sztori a múltamból.

Az “Úti Madonna” nevű erdei kápolna Berger János teológus professzor a Farkasvölgyben, – a még ma is meglévő – nyaralójától 300 méterre,   1883-ban emeltette. Egy 1936-os utikönyv is már mint “elhanyagolt kápolnáról” számolt be. Később a birtok a rajta álló villával és a kápolnával együtt a Wahl,  Zwack családokra, később Weiss Manfrédra szállt. A II.világháború után a területet felosztották, államosították majd a 70-es évek elején a Pilisi Parkerdőgazdaság tulajdonába került. Évek során vandál pusztítás áldozatául esett.

A 90-es évek vége felé, a Pilisi Parkerdő részéről Csepely József erdész és Baranyi Katalin erdőmérnök kezdett el foglalkozni a Farkasvölgyben található, romos állapotban álló zsebkendőnyi alapterületű kápolna ügyével. 1995-ben az erdész megemlítette dr. Nádai Béla cserkész vezetőnek, aki azonnal építész hallgatókat keresett a kápolna felújítására. Engem talált meg, majd hamarosan három évfolyamtársam állt az ügy mellé: Arany Beáta Virág, Tombor Balázs és Reith András. Hétvégenként kimentünk a kápolnához és elkezdtük felmérni és lázasan kutattuk az addigra már alig felismerhető állapotba került kápolna történetét, fotókat, leírásokat kerestünk, ami az eredeti állapotát megfelelően leírta.

Közben készítettük a terveket és terveztük a kivitelezést. Ekkor csatlakozott hozzánk ifj. Madarassy Walter, szobrász, restaurátor tanárunk. A tervünk megvalósításához azonban pénzre volt szükség. Házalni kezdtünk, rendi főépítészt és a városvédőket is megkerestünk, de pénzzel senki nem tudott segíteni. Aztán 1997-ben eljutottunk a Farkasvölgyi Baráti Körhöz, akikkel közösen nyertünk pénzt a főváros Városképvédelmi Bizottságánál, majd a Budapest Bank Budapestért Pályázatán is elindultunk, amit meg is nyertünk.

A kivitelezést  Madarassy tanár úr cégére bíztuk, aki még 1997 tele előtt elkezdte, majd 1998 tavaszán folytatta az építmény helyreállítását. Az építés során újabb részletek tárultak fel, így a terv folyamatosan változott. Madarassy tanár úr minden menthető darabot felhasznált és visszaépített a kápolnába. A megújult kápolna ünnepélyes átadására és megszentelésére 1998 október 3-án került sor.

Jól emlékszem a Budapest Bank Alkotmány utcai székházban a pályázat eredményhirdetésére. Nemrégiben átadott, csodálatos székház: nagy fehér aula, már-már patetikus tér és bennünk óriási izgalom. Lelkes egyetemistaként ott álltunk és egy álom, melyben csak néhányan hittünk, megvalósulni látszott. Átadták az okleveleket és abban a pillanatban már nem álom volt, hanem valóság! Egy lépéssel közelebb kerültünk a célhoz!

Megdöbbentő most ezeket a szinte megfakult élményeket felidézni, s rádöbbenni arra, hogy egyszer már sikerült, egyszer már bizalmat szavazott nekem és társaimnak a Budapest Bank! Most nem a bank dönt, hanem Ti, akik szeretitek, csodáljátok és viselitek a panyizsuzsi ékszereket!

Most ismét elindultam a Budapest Bank pályázatán, mely egy millió ft-tal támogat egy vállalkozást, ha környezettudatos beruházást álmodott meg. Dezsávü érzésem van és hiszek benne, hogy nem csak a pályázat izgalma, hanem az eredményhirdetés is megismétlődik! Kérlek segíts abban, hogy mindennapi szavazataiddal közösen valóra tudjuk váltani a terveinket!

kattints és szavazz most és minden nap!

Bizony,minden nap újra, meg újra le tudod adni a szavazatodat panyizsuzsira!

Szavazás menete:

A szavazáshoz klikkelj a linkre, majd szép sorban az alábbi feliratokra, gombokra:

  • engedélyezem
  • like
  • szavazás ötletek
  • vállalkozások ötletei
  • napi toplista vagy ötlet toplista (az utóbbinál alul lehet lapozni)
  • Panyi Zsuzsi mezőben SZAVAZÁS
  • Share / Megosztom – akkor a barátaid is fogják látni a FB-on

Minden nap szavazhatsz egyszer, amit előre is nagyon köszönök!

A második alkalomtól már egyszerűen csak a fenti linkre kattintva fog menni. Esetleg még egy “tovább”gombra kell kattintani, hogy eljuss az ötletemhez! Köszönöm!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: