4 gyerek és a munka – 1. rész

Megszámlálhatatlan e-mailt és blog kommentet kapok, ami az időbeosztásomra kérdez rá:

  • Le a kalappal!
  • Hogy csinálod!
  • Mesélek rólad a menyemnek!

Nagyon kedvesek, hízelgőek és jól esnek. Köszönöm őket!

Ennek ellenére nem tartom magam különlegesnek! Én csak teszem a dolgomat és ez egyáltalán nem is erőltet meg. Igaz a leghatékonyabban dolgozni nyomás alatt tudok. Ami másokat ez sokkol és blokkol engem beindít, egyfajta adrenalin. Szeretem, ha van feladatom, szeretem a kihívásokat és a pörgést.

Ezekre a levelekre válaszolva legtöbbször megígérem, hogy írok a blogon arról, hogy hogyan osztom be én az időmet, mik azok a a kulisszatitkok, amik a blogon keresztül nem jönnek át! Aztán megkeresett Veronika, hogy írna a NemArtDekor blogján a lakásunkról. Mivel ezt már többen és több fórumon megtették, kitaláltuk, hogy a házunkat egy új, eddig ismeretlen szemszögből kellene bemutatni. Itt jön képbe az időbeosztás. Ugyanis óriási hangsúlyt fektetek arra, hogy a ház kiszolgáló helyiségei, mint a konyha, kamra, háztartási helyiség és nem utolsó sorban a gardrób, jól szervezett és logikus legyen! Mert egy jól szervezett tér időt spórol meg.

Emlékszem mikor épült a ház. Alaprajz, falak ide-oda tologatása, ajtók – építészként nem volt nehéz megrajzolni. Kijöttem a házhoz, mindent átbeszéltem az asztalossal és amikor elment rájöttem, hogy a garázsból az előszobába nyíló ajtónak fordítva kell lennie, mint rajzoltam. Rohantam utána, már az autójánál értem el, de sikerült. Ez egy pillanat volt, de a mai napig meghatározó!

Miért?

Ha a garázs ajtó rányílik a kamra ajtóra, akkor bevásárlás után be kell hordani a cuccot az előszobába, letenni, becsukni a garázsajtót, újra megfogni mindent és bevinni a kamrába. Míg ha ez az ajtó fordítva nyílik a WC ajtóra, akkor a csomagtartóból a lisztet közvetlen a kamrapolcra tudom tenni. (A garázsból közvetlen a WC-be ritkán megyek! ;-) Pici dolog, de én az ilyen kicsire is ügyelek. Fontos a forma és az esztétikum mellett a funkció. Bosszant ha a kettő nem együtt működik, amikor a szép teáskancsóból melléfolyik a tea. A funkciónak és a formának egymást kell segítenie és egységben kell tökéletesnek lennie. Számomra ez a minőségi design!

Veronika elsőként a kamránkat vette górcső alá és férje, Gergő, aki fotós csodálatos képeket készített hozzá.

Kattints ide és nézd meg a kamránkat!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: