Az álom, a cél és a terv

cel_tervnelkul_alom

Világ életemben céltudatos ember voltam. Tudtam mit szeretnék még ha nem is tudtam az odavetető utat. Mindig mertem nagy célokat kitűzni és terveket szőni, hogy azt elérjem. A legrégebbi célom amire emlékszem, egy természetbúvár laboratórium felépítése volt. (Ki olvasta Gerald Durrell, Az amatőr természetbúvár könyvét?) Anno elhatároztam, hogy nekem is olyan laboratóriumom lesz mint a könyv írójának. Mindent megterveztem, kialakítottam egy kis sarkot a szobámba és listákat írtam a szükséges kellékekről. Amit tudtam összeszedtem házon belül, a többire meg beosztottam a zsebpénzemet. Legalább fél vagy egy évemet kitöltötte a természetbúvárkodás.

Az életemet a mai napig így élem. Merek merészet álmodni és célokat varázsolni belőlük. Tele vagyok füzetekkel, amiben a gondolataimat, terveimet szövögetem. A listáim néhány hónapja átkerültek a telefonomra, de az asztali gépemről is elérem őket. Néha több a terv, mint a kivitelezésre jutó idő, de legalább van miből válogatni. Amikor a panyizsuzsi született 2 másik vállalkozás ötletem is volt. A panyizsuzsi kiemelkedett közűlük, ez maradt a többi ment. Elaprózódni sem lehet!

Most is rengeteg cél lebeg a szemem előtt. Vannak nagyok, szinte elérhetetlenek, de már dolgozom rajtuk. 2014. első fele ma véget ér, de ígérem a második nagyon izgalmas lesz itt a panyizsuzsinál!

Nektek vannak céljaitok? …és tervetek van hozzá? Meséljetek, érdekel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...2 hozzászólás van eddig

 1. 1. Gyorgyi

  2014. augusztus 02. @ 23:31

  Elárulod a két másik vállalkozás ötletedet? Kiváncsivá tettél! :)

 2. 2. panyizsuzsi

  2014. augusztus 03. @ 10:08

  Az egyik a szappanfőzés volt, mivel akkoriban még itthon senki nem csinált kézműves, házi szappanokat.
  A másik ötlet a mosható pelenkák népszerűsítése és forgalmazása volt. Egy blogot kezdtem el írni, hogy minden tudnivaló egyetlen helyen elérhető legyen, az összes márkáról. Később pelenkamosó szolgáltatással egészítetem volna ki. Az önkormányzatoknak kb. annyiba kerül a pelenka hulladék kezelése, amennyiből a mosást ki lehetne hozni!
  Azóta is főzök néha szappant és textilpelenkát használok. Ennyi maradt belőlük!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: