A hétvége egy koleszossal

Kollégista gyereknek anyukájának lenni nagy kihívás. Tavaly ebbe már belekóstoltunk, de ott nem volt heti hazajárás. A lányom most koleszos lett és hetente jön, aminek nagyon örülök, hogy látjuk egymást, azonban hétvégéim végérvényesen megváltoztak. Mondhatnánk úgy is, hogy megszűntek, de komolyan dolgozok rajta, hogy egy élhető hétvége-rendszert tudjunk kialakítani. Most tanulási folyamatban vagyunk.

kollegista

Az eredeti tervem az volt, hogy majd én mennyit fogok vele hétvégén foglalkozni, de ez kb. az első hétvégén megbukott. Az irányítást átvette az étel (az Ő esetében gluténmentes) és a tiszta ruha, ezeket akármi legyen elő kell teremteni.

Nálunk alapvetően hétköznap megy a mosógép, de egy koleszossal bizony hétvégén is mosni kell, illetve neki csak akkor. A gyermek ugyanis péntek este érkezik, amikor a szia, hogy vagy mondat és a puszi után rögtön elhangzik, hogy rakd ki a szennyest. Alapvetően négy színre szoktam bontani a piszkos ruhákat: fekete, fehér, piros és világos. Ezeket külön gigászi méretű fiókokba gyűjtöm a háztartási helyiségben, hogy mindig lássam melyikből van a legtöbb és az már megy is a gépbe. Ilyen létszám mellett nem állítom, hogy különösebb kihívás lenne megtölteni a 7 kg-os mosógépemet! Igen, 7 kg-os! Ugyanis amikor két éve tönkrement a már 13 éves mosógépem, akkor két kérésem volt, az egyik az, hogy 7-kg-ost szeretnék, a másik pedig, hogy Miele legyen. Amikor a Férjem megtudta az árát, akkor majdnem borult a tervem, de az összes barátnőmnél azt láttam, hogy 3-5 évenként cserélik a megjavíthatatlan mosógépüket és ezt nagyon nem szerettem volna. Mikor a régi mosógépem utolsó heteiben több délutánt is a mosógépszerelő társaságában töltöttem és tőle, mint szakembertől is érdeklődtem mit ajánl, de semmi jót nem tudott mondani. Elkezdtem különböző német márkaneveket sorolni, de csak hümmögött. Mikor a Mielére kérdeztem rá, csak annyit mondott, hogy akkor többet nem látjuk egymást. Ekkor a férj is megenyhült és a mosógépszerelőnek pedig kitöröltem a számát a telefonomból.

miele-mosogep

Amint írtam 4-féle színt és nagy adagokat mosok. Így péntek este azonban próbálom leszűkíteni a mosások számát, lehetőleg csak kettőre, hogy a ruháknak maradjon ideje megszáradni. Az első adagot kipótolom, hogy tele legyen a gép és valamelyik közepesen hosszú programot használom, azonban a teljesen alap verziójú Miele ezen is csodálatosan tisztára mossa a ruhákat. (Annyira tisztára, hogy a gyengébb minőségű feliratos pólókról néhány mosás alatt le is kopik a mintázata). Ilyenkor csak arra kell figyelnem, hogy ne felejtsem el kiteregetni, mert ez a gép annyira halk, hogy nem hallom azt sem, ha megy, de azt sem ha leáll. Reggel lemegy a második program is, ha nem túl koszosak a ruhák, akkor a 20 perces rapid programot használom. Ez a család kedvence, mert erre berakhatják ők is az egy szem farmerjüket, amiről mindig este derül ki, hogy koszos és a másnapot csak ebben tudják elképzelni! Egyenlőre még csak ezt az egy programot ismerik, de azért én bizakodó vagyok, okos gyerekek ezek remélem hamarosan közelebbi kapcsolatba kerülnek ezzel a háztartási eszközömmel.

Ezek után már csak azon kell drukkolni, hogy megszáradjanak a ruhák, amíg én a következő heti kenyér és süti adagokat készítem a konyhában. (Jövő héten erről is írok egy bejegyzést itt a blogon!)

Aztán jön a gyors pakolás és irány a pályaudvar. A mai kalandosra sikeredett. A délelőtti program miatt megcsusszant az ebéd és az indulás kapkodós lett. Otthon maradt a kabátja, de rávette az Férjet, hogy visszaforduljanak. Így a Budapest Maraton miatt, alig érték el a vonatot, de megcsinálták. Sikerült!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 hozzászólás van eddig

 1. 1. orad

  2015. október 11. @ 18:05

  Ezt nagyon szerettem olvasni :) én is koleszos voltam vagy 10 évig. Most pedig a Férjemnek van fél évig olyan munkája, hogy kb koleszos lett. Teljesen ugyanúgy mosunk: eddig hétköznap, most hétvégén, és 4 fele válogatva :) várom a következő postot :)

 2. 2. Jenis

  2015. október 11. @ 20:10

  Ha csak a száradás a gond, akkor ajánlom, hogy gyűjtsetek egy szárítógépre. Én tavaly meggyőztem a férjemet, és nem bántuk meg. Ő is imádja, sőt önállóan használja! ;)

 3. 3. Rena

  2015. október 12. @ 00:20

  Szerintem ez nem tud máshogy működni. 3 éve mosnak, főznek rám minden hétvégén (ez esetben én vagyok a koleszos). Lehet, hogy rohanósak ezek a napok, de a hét legjobb napjai. :)

 4. 4. Laczai Glória

  2015. október 12. @ 08:34

  Nekem is Miele (csak ipari és fémburkolatos). Az ára brutál volt, de pótolhatatlan. Megértelek!

 5. 5. panyizsuzsi

  2015. október 12. @ 09:00

  Hű, mennyi hozzászólás! Köszi lányok!
  Jenis: pont ezen gondolkozok és helyem is lenne, mert a Mieléket szépen egymásra lehet építeni!
  Orad, Lena: azért van egy varázs ennek a koleszos életnek!
  Glória: én is tökéletesen meg vagyok vele elégedve!

 6. 6. Jenis

  2015. október 13. @ 20:45

  Nekem is egymásra vannak építve. ;)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: