A hokedli új élete

Mikor a férjemet költöztem, volt egy hokedli a lakásában. Egy viszonylag új, de csúnya darab. Mivel stabil volt maradt, aztán költözött velünk. Mindig volt valami funkciója, ami az esztétika hiányosságait cseppet sem kendőzte. Már évek óta a gardróbban lakott, ahol nagy segítségemre volt a magasabb polcok elérésében. Nemrégiben kitaláltam, hogy nem kéne sok ennek a hokedlinek, hogy esztétikusabban nézzen ki.

A lábai fából voltak, így tudtam, hogy festhetők és a felület nem fogja ledobni  festéket. A bútorlap tetejének, azonban kevés lett volna egy egyszerű festés. Ezt a részét elrejteni kellett, de erre még visszatérek később. A fa részeket lecsiszoltam. Nem szedtem le a rajta lévő lakkot teljesen, csak úgy felbolyhosítottam a felületét. Hogy a festéssel ne kelljen sokat bajlódni spray-t választottam. Vékony rétegben fújtam rá a festéket, ami elsőre nem fedett tökéletesen, de 2-3 alkalommal megismételve már csodás fehér lábai voltak a hokedlinek. (Ha egy vastag rétegben fújod, akkor megfolyik a festék és csúnya lesz!)

Kerestem itthon egy darab türkiz munkaruhavásznat. (Ezt helyettesítheted bármilyen bútorszövettel is.) Ezt kivágtam minden oldalon 5 cm-rel nagyobbra, mint a hokedli ülése és tettem alá két réteg vatelint, ami  2-2 cm-rel volt nagyobb a hokedli ülőfelületénél.

A textilt duplán visszahajtva elkezdtem leszögelni. Először csak kicsit vertem be a szögeket, hogy lássam, mindenhova elég anyag jut. Aztán újra körbementem és bekalapáltam az összes szöget.

A sarkoknál elegyengettem a textilt és itt is jó alaposan megszögeltem.

A hokedli a gadróbba került. Jó letenni rá egyet, s mást, jó leülni és felállni rá. Nélkülözhetetlen darab. Szeretem a hokedliket, de nem mindegy, hogy milyet. Ez a mostani állapotában szerintem már nagyon is szerethető. Ha més többet szeretnél olvasni a ruhatárolási praktikáimról, akkor olvasd a NemArtDekor blog gardróbos cikkét!

before-after hokedli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...5 hozzászólás van eddig

 1. 1. Piri

  2013. július 18. @ 20:17

  En a kepek kozott latok egy kis etket is ;)

 2. 2. panyizsuzsi

  2013. július 18. @ 21:05

  Etket? Hú, ezt nem értem!

 3. 3. Piri

  2013. július 21. @ 10:52

  Valószínű a telefonom összekutyulta a képeket, mert az előző bejegyzésedből belekeverte a “hurkás” (étek) képet is, 2 hokedli közé :) A hokedli amúgy csúcs lett!

 4. 4. panyizsuzsi

  2013. július 21. @ 11:03

  Ez vicces. Nekem nincs itt a merguez!

 5. 5. Piri

  2013. július 21. @ 12:49

  Technika csodái :) Merguez, nem hurka :)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: