A mienk!

Másnap délben hívott az ingatlanos. Az eladók elfogadták az árat. Repestünk a boldogságtól! A gyerekek azonnal az kérdezték, hogy ez azt jelenti, hogy már a minek. Még nem, feleltem, de egyre nő az esélye.

A következő napok jogi procedúrákról szóltak. Kiderült, hogy a telek nem is egy hanem kettő és az egyik osztatlan közös tulajdon. Ez megrémisztett minket, de mint kiderült ez mezőgazdasági területen, márpedig egy szőlőhegy az nem is olyan ritka. Foglaló, szerződés, elővásárlási jog, hegyközség és hegybíró. Minden elrendeződött. A végleges szerződést egy balatonfüredi ügyvédnél írtuk alá, majd a kulcsátadáshoz a helyszínre mentünk.

Kati és Pali, egy nagy adag pincepörkölttel kedveskedtek nekünk. Pali megmutatta a zárakat a férjemnek, Kati meg elmesélte, a konyhában mit hol találok. Mindent otthagytak számunkra, egy komplett háztartást örököltünk. Amit tudtunk megkérdeztünk a gyümölcsfákról és az ápolásukról. Elmesélték, hogy ők is akkor vették ezt a pincét, mikor a gyerekeik kicsik voltak. A felső szintet ők építették és a gyümölcsfákat is ők telepítették és nevelték. Még két fotót is kaptunk ajándékba, hogy lássuk, milyen volt ez a terület húsz-egynéhány évvel ezelőtt.

Aztán elköszöntünk és kezdetét vette a nagytakarítás, hiszen a hétvégét már itt terveztük eltölteni. Ezen a napon csak a szobára koncentráltunk, hiszen tudtuk, este fogunk ideérni és aludni szeretnénk. Hétvégén úgyis lesz majd idő a konyhát és a pincét rendbe rakni!

Ami felesleges volt, azokat kidobáltuk, ami várólistára került, azt levittük a konyhába. Minden bútort elhúztunk és jól kitakarítottunk mögötte. A bútorokat a lányok letörölték és belül is kitakarították. Nagyon lelkezek voltak, még magát a tükröt is befújták prontóval, biztos, ami biztos.

Ilyen volt munka közben:

Ilyen lett:

Szerintem elsőre egészen jó! Kezd letisztulni, innen lehet építkezni!

A festett bútorokat anno a Blaha Lujza emlékházból vásárolták ide. Ehész szép kis szobabelsőt lehet belőlük csinálni, mert a képen látható két szekrényen és két éjjeli szekrényen kívűl, még 8 db ágyvég is tartozik hozzá, amihez megvannak az oldaldeszkák is. Így minden gyereknek lehet majd hosszú távon egyforma fa ágya!  Ezeket biztosan meg fogjuk tartani.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Németh Erika

  2012. szeptember 24. @ 11:01

  Nagyon vagány csajszi vagy, új baba, új ház és mellette még munka is.Ez igen, gratulálok!:-)))

 2. 2. adrika

  2012. szeptember 24. @ 13:57

  Gratulálok a földhöz/házhoz/pincéhez! :) Nagyon jók azok a régi, kézzel festett bútorok, jó fejek az eladók hogy otthagyták azokat is. :)

 3. 3. panyizsuzsi

  2012. szeptember 24. @ 22:35

  Mindent itt hagytak, még gyufa is volt a szekrényben.
  Erika: Éppen arról beszélgettünk a nyár elején, hogy milyen jó, hogy tavaly készült el a padlás. …és egy hónap sem telt el már új, nagy fába vágtuk a fejszénket. Azért a pincénél pihenni is remek dolog. Nézni a csillagos eget, hallgatni a ciripelést.

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: