A panyizsuzsi bolt

Sokan kérdezik, hogy át lehet e venni a webes megrendeléseket a boltomban.

Akik már régebben ismernek, azt a kérdést teszik fel, hogy mikor lesz panyizsuzsi bolt, olyan igazi, téglából.

Gondoltam leírom, mit gondolok, mit tervezek. Ez újszerű, talán furcsa. Nem szeretem a megszokott megoldásokat. Mindig új utakat keresek. Akkor is, ha fejjel a falnak megyek. Ezekből az ütközésekből sokat tanulok. Ezektől az ütközésektől lettem az, ami ma vagyok.

Én egy olyan panyizsuzsi világot álmodok,

… ami mindenki számára elérhető. Nem költök bérleti díjra és alkalmazottra. Mert ezeket mind az ékszerek árában kellene valakinek megfizetni. Én nem akarom, hogy ezt Ti fizessétek meg.

… ami tudatosan figyel a környezetre, a világra és annak változásaira. Most nagy változások vannak. Változik a klíma, fogy az energia és ezzel párhuzamosan nő az ára… Ezért van a műhelyem az otthonomban. Nem költök benzinre. Ezt sem kell az ékszerek árához hozzáadnom és a környezetet sem szennyezem.

…változnak a vállalkozások is. A végtelen tér helyett fontosabb lesz a szűkebb környezet. Ma már nem csak a Facebook közösségi. Van közösségi termelés és közösségi vásárlás. Ezekben mind a két fél jól jár. Ma a vállalkozásokat már nemcsak a profit kellene motiválnia. Kell egy magasztosabb cél is, ami akár nagyobb, mint a profit. Az én célom, hogy Ti, akik panyizsuzsit olvastok, viseltek jól érezzétek magatokat a bőrötökben.  Amikor felkeltek egy szürke őszi reggelen és felvesztek egy ruhát, amihez talán a ruhabár adott ötletet, s hozzá egy panyizsuzsi ékszert akkor szépek legyetek. De nem a médiumok által elénk rakott szépségideálokra gondolok. Önmagatoknak legyetek szépek és boldogok. Ragyogjatok és érezzék jól magatokat a bőrötökben, úgy, hogy közben önmagatok tudtok lenni.

… amiben nekem, a cég vezetőjének sem megy tönkre az élete és az emberi kapcsolatai. Itthon van a műhelyem. Nem töltök időt az utazással. Az utazás stressz. Nem árt vele spórolni. Ezt az időt tervezéssel, a családommal és a barátaimmal töltöm. Hiszen az alkotás ezekből táplálkozik.

Most itthon van a csodaszép műhelyem. Szeretem. Szeretem azt az érzést, hogy tudatos vállalkozást vezetek itthonról. Akkor is, ha ez ma még különös és meglepő. Én őszintén hiszek benne.

Ezért nem lesz panyizsuzsi bolt.


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...8 hozzászólás van eddig

 1. 1. Fanni

  2011. október 17. @ 14:56

  Azt hittem az lesz a vége, hogy ezért a műhelyben/mellett lesz bolt is:)

 2. 2. Csilla

  2011. október 17. @ 19:09

  Igazad van és egyetértek veled!!! Azt a kevés kis időnket a családdal és a barátokkal kell tölteni és ne akarjunk kizsigerelni Téged vagy bárki mást. Nagyon jó lenne egy panyizsuzsi bolt ez nagyon igaz! Nagyon kíváncsi lennék hogy milyen lenne a hangulata, de azt hiszem sok helyen “elérhető” vagy, így mindenki megkapja azt amire kíváncsi!
  Már régóta nézegetem szépséges gyűrűidet de még nem értem meg rá úgy látszik… Kislányommal együtt szeretnék majd valami hozzánk illőt választani :)
  Addig is minden jót Neked!

 3. 3. panyizsuzsi

  2011. október 17. @ 20:50

  A lényeg, hogy nekem kerek legyen a világ, mert abból születnek szép ékszerek. most úgy érzem, sok ilyen ékszer van születőben!

 4. 4. Roberto®

  2011. október 19. @ 00:53

  És nem utolsó sorban a WEBshop-ok járulékosan más területek cégeinek fenntartásában is besegítenek (szererhosting, IT bizonyos területei, posta/futárcég s azok alkalmazottai)… ;) Tehát, ha közvetve nem is tartasz el/fenn alkalmazottat, de mégis hozzájárulsz munkahelyek meg/fenntartásához…!!! :)

 5. 5. Gál Szilvia IDa

  2011. október 21. @ 21:36

  amíg ilyeneket lehet olvasni, addig kicsit mindig visszakapom a hitem ebbe a világba..köszönöm….

 6. 6. panyizsuzsi

  2011. október 23. @ 15:34

  Örülök, hogy sikerült szebbé tenni egy napod!

 7. 7. G. Andrea

  2013. szeptember 20. @ 13:11

  Ez nagyon tetszik nekem! Minden szava kincset ér. :)
  Jó alkotást! Várom a gyönyörű végeredményeket.

 8. 8. panyizsuzsi

  2013. szeptember 20. @ 14:59

  Örülök, hogy tetszik!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: