A Szemüveg

Mint már biztosan észrevettétek szeretem, ha szép tárgyak vesznek körül. Ám sokszor nehéz szép használati tárgyat találni. Mindig vannak elképzeléseim, hogy éppen mit kellene a lakásban funkcionálistól szépre cserélni. Nemrégiben, például egy szép porcelánt vettem Turcsányi Judittól a konyhába. Olyan jó nap, mint nap ránézni!

De van itt egy tárgy, amiből, finoman szólva nehéz volt szépet találni. Ez pedig a biztonsági szemüveg. Mivel üveget vágni nem teljesen veszélytelen ezért jó, ha az ember visel szemüveget. Így nem pattog bele az apró, de annál hegyesebb üvegszilánk a szemébe. Pontosan elég a vakarózás. Ugyanis, amikor az ember üveget vág és az alkarját az asztalon megtámasztja, az apró szilánkok bele mennek a bőrébe. Mikor pedig elkezdenek viszketni, akkor vakargatás hatására még mélyebbre mennek és sokszor piros, alkar nyak kombinációt idéznek elő. Hogy hol és mikor jönnek ki, azt ne kérdezzétek. Szóval ez csak kellemetlen, míg a szembe jutva meg veszélyes is lehet, tehát védőszemüveg kell.

Mikor az első szemüveget megvettem, akkor kezdtem el a lámpagyöngyözést tanulni. Azt a műfajt pedig a láng miatt sötétített szemüvegben érdemes végezni. Így az egyik építkezős multi polcainál állva úgy döntöttem, két legyet ütök egy csapásra és veszek egy sötétített védőszemüveget. A dolog pikantériája csak az volt, hogy a szemüveg nem a láng ellen, hanem a nap ellen védett csak. Így lámpagyöngyözéshez nem volt alkalmas, kint nem szoktam üveget vágni, viszont bent meg nem láttam a sötét üvegtől. Ergo szükség van egy használható szemüvegre is. Ha pedig már veszek valamit, akkor az legyen szép is. Azonban ezzel a kérdéssel nem akartam órákat eltölteni, így halogattam a dolgot, egészen mostanáig.

2 hete a neten rendeltem egy viszonylag szép szemüveget, amiben lehet látni és véd a szilánkok ellen. Mára már meg is érkezett és használatban is remekül működik. Átlátszó a legtöbb helyen és szép sárga a szára. Nekem tetszik. Íme bemutatom, Ő a Szemüveg:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Mónika

    2008. december 17. @ 08:04

    nagyon vagány! mikor megnyitottam az oldalad, fogalmam sem volt, hogy jön ide a szemüveg:)) na de tényleg, hol jönnek ki a szilánkok?

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: