Bozsik Szilvia, táskatervező és az Eosine

eosine-interju01-b

Mi az amit életedbe először készítettél és a mai napig emlékszel rá vagy éppen meghatározó volt?
Már kis gyermekként nagyon vonzódtam színekhez, imádtam rajzolni, festeni. Kedvenc gyermekkori játékom a papírdobozokra festett festményeimből kiállítást rendezni. Az első megrendelésem, amiért már pénzt is kaptam egy selyemsál volt amit tizenhárom évesen készítettem.

Tanultad ezt a szakmát vagy autodidaktaként vágtál bele?
Művészeti szakközépiskolába jártam ahol a művészettörténetet és a rajz-festést egyformán szerettem. Az ELTE-én andragógia a MOME-én textil szakon tanultam.
2011-ben végeztem a MOME textiltervező szakán nyomottanyag-tervező szakirányon.
2012 januárjától a Miegymásért Szociális Szövetkezetnél dolgozom mint művészeti vezető.
A szövetkezet különféle bőr termékek gyártásával foglalkozik . ( a szövetkezet tagjai szociálisan hátrányos helyzetű emberek, az üzem Budapesttől 270 km található Paposon.)
Itt kerültem napi kapcsolatban a bőrrel,mint alapanyaggal.

eosine-interju02

Van-e mestered? Ki Ő? Mesélj róla!
Szakmailag a legmeghatározóbb ember az életemben az általános iskolai rajztanárnőm Ő indított el a pályán. Gyakorlatilag mindent, amit eddig elértem neki köszönhetek, nagyon fiatalon felkészített az előttem álló nehézségekre kiváló pedagógusnak tartom. (Az egyetemen nagyon sokat tanultam Polgár Csabától,Deés Enikőtől, valamint a nyomótechnológia tanáromtól Kovács Leventénétől.)

Honnan inspirálódsz?
A munkám miatt szinte havonta utazom külföldre,úgy gondolom hogy egy alkotó ember számára a környezet változás a megszokottól való elrugaszkodás az egyik leginspirálóbb dolog.

Hogyan tervezel, alkotsz?
Imádok rajzolni, tervezni, sajnos nagyon kevés időm van rá,általában éjszakánként vagy utazás közben szakítok rá időt. Az EOSinE táskák különlegessége az alapanyag ezért nagyon sok esetben a minta alakítja a formát.

eosine-interju03

Hogy választasz anyagot/színt/formát?
Legtöbbet a természetes könnyen festhető anyagokat,használom (hernyóselyem,bőr ) viszont kedvelem áttetsző vagy részben áttetsző anyagokat még a műanyagokat is.

Melyik a kedvenc eszközöd/szerszámod?
Nehéz választanom a pneumatikus sík hőprés a lengőfejes szabászgép és a lézervágó gravírozó között.:)

eosine-interju05

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban? Mesélj erről bővebben!
Rengeteget foglalkozom anyagmanipulációkkal, és különféle nyomási technológiákkal. Imádom feszegetni a különféle anyagok határait, egy-egy kudarcba fulladt anyagkísérletből is rengeteget lehet tanulni,inspirálódni. Számos feljegyzést és mérést végzek a kísérletek során,van olyan festési technológiáim ahol még a hőmérsékletre és a páratartalomra is figyelni kell. Szakmailag számomra ezek a kísérletek “felfedezések” a legfontosabbak .

Alkotáson kívül mit csinálsz?
Alszom. eosine-interju04

 

További információk az EOSinE.bags facebook oldalon vagy a márka pop-up boltjában!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Papp Szilvia

    2014. október 10. @ 18:43

    Gyönyörű színek:)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: