Csomagolás fillérekből a kertből

karacsonyi-csomagolas04

Mivel időben végeztem a karácsonyi vásárlással még maradt időm szépen becsomagolni az ajándékokat. Idén nem szép csomagolópapírt vásároltam, hanem a legegyszerűbb háztartási csomagolópapírt vettem meg. Először a sötétebb barnát kerestem, de abból csak a prémium, anyagában csíkozott, un. nátron papír volt már a boltban, ami az ötletemhez már túl sok lett volna. Maradtam ennél a világosabb kiadásnál.

karacsonyi-csomagolas02

A bevásárló körutamon csodaszép kártyákat találtam a Marks and Spencerben (30 db borítékkal 1290 Ft volt). Mivel sok embert ajándékozunk, nekem egy a 30 db-os szett pont megfelelőnek tűnt és a képek hangulata nagyon inspiráló volt. A következő dolog ami eszembe jutott, hogy idén mindenképpen pékzsinórt is használok a csomagolásokhoz és elővettem, az adventi koszorú készítésből marad szürke szalagomat is.  karacsonyi-csomagolas01

Ez eddigi alapanyagok tökéletesnek, de túl egyszerűnek bizonyultak. Mivel az adventi koszorút néhány, a kertben még zöldellő levendulaággal díszítettem a kertben kerestem tovább. Először csak levendula ágakat hoztam be, aztán ahogy elindultam a rózsabokor felé néhány termésért, megláttam a hortenzia megszáradt virágait. Az egyetlen dolog a fenti képen amit vásároltam, az a piros bogyós magyal volt.

karacsonyi-csomagolas03

A könyveket szépen becsomagoltam és a pékzsinórt többször, minden lazán áttekertem rajta. Csomóra kötöttem és ráakasztottam az átlukasztott üdvözlőlapot. A kártya színeivel harmonizáló növényeket választottam és óvatosan befűztem őket a zsinórok közé. Az egyikre tettem néhány, szintén a koszorúkészítésből maradt mini gömbdíszt!

karacsonyi-csomagolas05

Amilyen egyszerűek, olyan csodálatosak!

karacsonyi-csomagolas06

Ti mibe, hogyan csomagoltok idén?

karacsonyi-csomagolas07

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: