Csörgei Ági, fejdísz tervező

csorgei-agi-viragzo-magnolia

Tanultad ezt a szakmát vagy autodidaktaként vágtál bele?
Eredetileg közgazdászként végeztem a KVIF-en. Nem igazán találtam a helyem alkalmazottként a reklámszakmában, ahol megismerkedtem a férjemmel, aki rengeteget segített, hogy megtaláljam az utamat és később elvégezzem a Budapesti Divatiskolát. Két kislányunk születése után már biztos voltam benne, hogy önállóan szeretnék dolgozni, bár a családalapítás miatt a munka még váratott magára. Virágdíszek készítését nem tanultam, autodidakta módon vágtam bele. Először a családban és barátoknak készítettem gyűrűpárnákat, virágos kitűzőket esküvőkre. Az esküvő és az esküvői ruha örök szerelem számomra, egy idő után nem volt kérdés, komolyra fordult a dolog és belevágtam a Virágzó Magnólia nevű álom megvalósításába.

Honnan inspirálódsz?
Úgy érzem az embert minden inspirálja ami körülveszi. Gyakran a családom, a környezetemben élő emberek, zene vagy utazás. Engem leginkább a különböző hangulatok tudnak megragadni. A konkrét darabok elkészítésében leggyakrabban az általam nagyra becsült tervezők ruhái illetve a különböző anyaghasználatuk  inspirál.

viragzo-magnolia05

Hogyan tervezel, alkotsz, szoktál rajzolni és tervezel vagy kezedbe veszed az anyagot és az formálódik a kezed alatt?
Szeretem hosszabb ideig a fejemben formálgatni a terveket. Egy-egy darab vagy kollekció elkészítése előtt sokáig tervezgetem, hogy minden összhangban legyen. Terveket, rajzokat is szoktam készíteni, mire elkészül a végső termék látszik milyen sokat formálódott az első gondolat és a megvalósulás között. Persze amikor már kezemben van minden anyag és alkatrész sokszor adja magát mi kell, hogy készüljön belőle.

Hogy választod ki, hogy mikor, milyen virágot készítesz?
Amikor elkészül egy virágtípus, általában annyira beleszeretek, hogy megmaradok egy ideig nála, kipróbálom különböző minőségű anyagokból, színekből és kompozíciókban. A színválasztás az én esetemben bizonyos szempontból adott, hiszen az esküvői ruha meghatároz egy színvilágot. Szeretek színeket vinni az esküvői hangulatba és néha merészebb összeállításokat is kipróbálni. Az örök kedvenc persze a fehér és árnyalatai.

viragzo-magnolia03

Melyik a kedvenc eszközöd, amivel dolgozol?
Ez műhelytitok, nem árulhatom el :))

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban?
Amikor a sík anyagból megformálódnak a szirmok és egymás mellett sorakoznak a virágok az igazán jó érzés. Talán azért ezt szeretem a legjobban, mert az ezt megelőző hosszú munkafolyamat, a tervezés az anyagok és alkatrészek beszerzése, végre meghozza gyümölcsét. Jó esetben a megálmodott anyag úgy viselkedik, ahogyan elképzeltem és létre jönnek a finom vagy éppen erős jó tartású virágszirmok.

viragzo-magnolia04

Melyik a kedvenc alkotásod?
Mindig a legújabb, ahogy ez lenni szokott:) Amíg elkészül egy-egy fejdísz általában nagyon a szívemhez nő, de mindig arra gondolok, hogy a megrendelő ezt “élete nagy napján” fogja használni és ugyanolyan szeretettel fog bánni vele, mint amennyi szeretettel készül.

Alkotáson kívül mivel foglalkozol?
Ahogy már említettem két csodálatos kislány édesanyja vagyok. Szeretek velük időt tölteni, együtt olvasni, játszani, vagy biciklizni. Két éve Etyeken élünk, ahol egy nagyon kedves, összetartó közösségbe csöppentünk, ennek a közösségnek a tagjaiként sok kellemes programban van itt részünk.

viragzo-magnolia01

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...6 hozzászólás van eddig

 1. 1. Maruzsi Erna

  2013. szeptember 30. @ 15:21

  tetszik:)

 2. 2. H. Adri

  2013. szeptember 30. @ 15:46

  Nagyon csajos!!

 3. 3. Tapasztó Cecília

  2013. szeptember 30. @ 18:58

  gyönyörűek…

 4. 4. Éva

  2013. szeptember 30. @ 20:31

  CSodálatosak!:))

 5. 5. Bándiné Tóth klára

  2013. szeptember 30. @ 22:57

  Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!

 6. 6. Szilvi

  2013. szeptember 30. @ 23:26

  Ó,róla már hallottam,nagyon szép dolgokat készít!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: