Digital Detox, avagy a húsvéti fogadalom

on my desk

Ha olvastátok már a 40 dolog 40 előtt című blogbejegyzésemet, akkor emlékezhettek benne egy érdekes pontra: 3 napos digital-detox, pontosítanék, inkább online detox. Ugyanis én szinte egész nap online vagyok vagyok, hol a laptopomon, hol a telefonon. Mindig van ok, ami miatt meg kell nézni, ha más nem, akkor egy receptet kell megkeresne a pinteresten. Most azonban egy nagy feladat elé állítottam magam.

Húsvét előtt, a nagyböjtbe, amúgy is le szoktam mondani valamiről. Idén nem egy 40 napos “tisztítókúrát” tűztem ki magamnak, hanem egy három naposat. A húsvéti szent 3 napra teljes mértékben lekapcsolom magamat az internetről. Nemcsak a laptopomat fogom kikapcsolni, hanem a telefonomat is. Óra fog ébreszteni, hifiből fog szólni a zene és a receptes könyveimből főzöm majd a húsvéti menüt. A telefonomat kikapcsolt állapotban magammal fogom vinni, ha vészhelyzet lenne, mondjuk egy baleset. Persze a családomnak is alkalmazkodnia kell, mert előre mindent meg kell beszélni mint régen.

Én magam is kíváncsi vagyok, milyen lesz. Biztos hiányozni fog, de abban is biztos vagyok, hogy rengeteg élménnyel lesz gazdagabb ez a néhány nap! Addig is minden jót Nektek, jó húsvéti készülődést! Tojásfestési ötleteimet megtaláljátok a blogon: pasztell tojásokat és arany tojásokat is festhettek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Anikó

  2015. április 02. @ 15:00

  Jó ötlet, sokunkra ráférne. Beszippant engem is a digitalizáció, pedig kb. 15 éve még az sem tudtam, mi az az Internet. Áldott Húsvéti ünnepeket!

 2. 2. borsi

  2015. április 07. @ 10:05

  sikerült, most 24 órát teljesen offline lenni, jó volt. :)

 3. 3. panyizsuzsi

  2015. április 07. @ 16:24

  Kedves Anikó és Borsi!
  Köszönöm a drukkolást, a velem tartást. A tapasztalataimról itt olvashattok: http://panyizsuzsi.hu/blog/digital-detox-utan-tapasztalatok

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: