Egy szem avokádó…


Egy szem avokádó nálunk mindig akad a kamrában. Ebből instant gyors nyári ebédet lehet csinálni. Félbevágom és kikaparom az avokádó belsejét és összetöröm villával, esetleg krumplinyomóval, ha kicsit keményebb. Keverek hozzá egy evőkanál vajat, egy evőkanál mustárt és egy – bátraknak kettő – gerezd fokhagymát összenyomva. A végén mát csak egy kis só és bors kell hozzá és kész.

Pirítósra kenve felséges lakoma, különösen ha egy pohár vörösbor is van hozzá!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



6 hozzászólás van eddig

  1. 1. Kdatta

    2008. június 12. @ 10:05

    Én teszek még hozzá egy keményére főzött, összetört tojást is. :o) Nagyon finom.
    Egy magot pedig próbaképpen belenyomtunk egy cserépbe. Sokáig meg sem moccant a mag, majd kb két hónapnyi készülődés után úgy nő mint a bolondgomba. :o))
    Lassan szüretelünk.:o))

  2. 2. Zsuzsi és Anna

    2008. június 12. @ 11:49

    Tényleg, nekem a magból soha nem lett semmi. Milyen irányba rakod a földbe?

  3. 3. Kdatta

    2008. június 12. @ 14:22

    Nem volt tudatos a földbetevés iránya, csak akkor vettem észre, hogy fordítva volt szerencsétlen, mikor már épp ki akartam dobni. Aztán megfordítottam és észhez tért. :o)) Ugyanígy sikerült járnom a mangónál is. :o)

  4. 4. Zsuzsi és Anna

    2008. június 12. @ 15:51

    Na akkor tisztázzuk a hegyes van felül vagy alul? Hallottam már oldalra fektetést is!

  5. 5. Kdatta

    2008. június 12. @ 16:01

    A hegyes felül, a tompa alul. ;o) Az oldalra fektetést nem hallottam, viszont van aki vízben gyökerezteti, majd azután ülteti földbe. :o)

  6. 6. Zsuzsi és Anna

    2008. június 12. @ 22:37

    Köszi!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: