Ékszerda

kérdezz-felelek panyizsuzsi módra
Ha szerda, akkor Ékszerda itt, a panyizsuzsi blogon: az általatok beküldött kérdésekre a mai napon egy panyizsuzsi Walden gyűrű válaszol.
Olvasd el, mit éreznek és hogyan gondolkodnak a Szín-tiszta-üveg hármasságában született üvegékszerek önmagukról, alkotójukról, egymásról és az őket körülvevő világról!
Légy kíváncsi önmagadra és rájuk: tedd fel te is nekik a benned megfogalmazódó kérdéseket!

1. Mit gondolsz alkotódról, Panyi Zsuzsiról?
Nagyon érdekes viszonyom, ún. lelki kapcsolatom van vele. Zsuzsi egy egészen különleges személyiség, hihetetlen szenvedéllyel alkot és mindig csillogó, mosolygós szemmel tekint ránk. Szeretem a keze puhaságát, melegét. Azt gondolom, hogy nem is a házában kellett volna műhelyt csinálnia, hanem egy műhelyben egy házat.

2. Milyen érzés, milyen élmény éles pengék által, tűzben formálódva megszületni?
A születés, az elszakadás amikor kivágtak abból az óriási üvegtáblából! Azután szépen felkészítettek a tűz melegére. Olyan ez mint egy beavatási szertartás,talán keresztelőnek is mondhatnám. Aztán zárul a kemence és a tűz kezd el alakítani, formálni. A katarzis a végén következett be, mikor kinyílt a már hideg kemence ajtaja. Megszülettem, itt vagyok, gondoltam.

3. Melyik a legkedvesebb testvéred a többi panyizsuzsi ékszer közül és miért?
Legjobban a Walden medált szeretem: ő igazi családtag, egy kedves, közeli rokon. Igazán kellemes, szellemes társaság ő nekem, sokban hasonlítunk is egymásra. (…egy kicsit irigy is vagyok a szép sudár, magas alakjára!)

4. Milyen “gazdát” álmodsz magadnak?
Ó, én már  pontosan tudom, ki lesz a “gazdám”! Csak ki kellett várnom, míg billentyűt és egeret ragadott értem…! A természetet (az erdőt), az állatokat  (a madarakat) és a földszíneket kedvelő ember. Biztos vagyok benne, hogy barna a haja és leginkább barna meg bézs színű ruhákat hord. A csomagolásomat nem fogja kidobni, hanem abban fog tárolni az ékszeres polcán és nagyon finoman fog velem bánni.

5. Milyen az emberi világ egy panyizsuzsi gyűrű szemével?
Csodálatos. Az életem egy kalandokkal teli nő életéhez fog hasonlítani. Azonban egy gyűrű szemével minden kicsit másképp látszik, például sokmindent egészen közelről figyelhetek majd meg. Esténként majd kipihenem a pink selyempapírral bélelt dobozkámban.

Nem utolsó sorban azt is nagyon fogom szeretni, ha valaki kedvesen megfogja majd a “gazdám” kezét!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Timi

    2011. június 02. @ 11:24

    Megérkezett a lazac szníű drazsé fülbevalóm, ami tökéletesen illik a “pörgős szoknyás” ruhámhoz :-) Köszönöm!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: