Ékszergasztronómia a blogon

Kern Ági egy kreatív csaj, aki szeret főzni. Hónapok óta váltjuk a csigalassú leveleinket, hogy kéne valami közöset csinálni. Ági azt találta ki, hogy minden hónapban főz egy panyizsuzsi ékszerhez valami finomat. Az étel és ékszer képét pedig itt a blogon tesszük közzé!

Ebben a hónapban Ágit a narancs botmedálom ihlette meg a konyhában.

Hozzávalók az omlós tésztához:
100 g vaj, 50 g porcukor, 150 g liszt, 1 tojás sárgája, 1-2 kanál hideg víz.
A krémhez:
250 g ricotta, 50 g kókuszreszelék, 2 evőkanál kókuszlikőr, 1 lime reszelt héja, 30 g porcukor.
A zseléhez:
1 zacskó tortazselé, 2 dl víz, 4 evőkanál málnaszörp vagy baracklekvár.
Elkészítése:
Először az omlós tészta készül el, a hideg hozzávalókat összemorzsolom, majd gyorsan összegyúrom és gombóc formában, folpackba csomagolva megy a hűtőszekrénybe. Egy óra múlva kinyújtom, és egy nagy vagy 6-7 kicsi lapos tortaformába igazítom. Körülbeül 20 perc alatt szép pirosra sülnek a sütőben, 180 fokon. Ha szép sima felületet szeretnénk, akkor érdemes sütőpapírt teríteni a tésztára, lencsét, babot szórni rá és így sütni. Amikor kihűlnek, meg lehet tölteni. Ropogósak lesznek, de nem túlzottan törékenyek. Ha megtöltve állnak 1 napot, akkor kissé meg is puhulnak.
A töltelékhez alaposan elkevertem a hozzávalókat és a tortaformákba kanalaztam, elsimítottam.
A tetejét pedig színes zselével díszítettem. A tortazselét a csomagoláson előírtnál kicsit kevesebb vízzel megfőztem, amikor már nem volt forró, de még nem dermedt meg, akkor kevertem bele a szörpöt vagy lekvárt. A tortácskák tetejére kanalaztam azt is, szép egyenletesen bevonja a ricottás réteget. Jót tesz neki, ha egy kis időt a hűtőben még eltölt fogyasztás előtt.
Jó étvágyat és látogassatok el az Ági főz című blogra, ahol még több receptet olvashattok!
A rovatunkat eddig még nem neveztük el. Ha van valami jó ötleted, akkor ne habozz, írd ide a megjegyzésekhez!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: