Hétköznapi mennyország

ille-olla Mesélj egy kicsit magatokról!
Az ille-olla ruhái, kabátjai a nagy gallérról, az asszimetrikus záródásról és a nagy zsebekről ismerhetőek fel. A mellett, hogy ezek a stílusjegyeink, ez a hármas segít a vágyott homokóra alkat elérésében, hiszen a gallér és a zseb erősíti a vállat és a csípőt (ezek nagyságával lehet játszani), az asszimetrikus záródás pedig keskenyíti a derekat . Mindemellett a nagy zseb rendkívül praktikus, mindent elnyel :-)

Ezeket az ille-olla stílusjegyeket alkalmazzuk különböző anyagcsaládokra. Az anyag jellege és tulajdonsága, illetve a kiegészítők adják meg a termékcsalád funkcionalitását. A gyapjú anyagból pl. téli kabát készülnek, a soft shell anyagból esőkabát, a vastag viszkózból kosztümkabát- és ruha, a bolyhos pamutanyagból sportosabb kardigán.

Az ille-ollát ketten vezetjük: Lenke és Kata. Mi ikrek vagyunk. Lenke  a tervezésért, gyártásért és beszerzésért felel, én pedig az értékesítésért és az ügyvezetésért. Ő divattervezőként végzett a MOME-én, én a Közgázon. Kiegészítjük egymást.

ille-olla_1

Hogyan kezdődött az alkotás?
Az alkotás úgy kezdődött, hogy úgy 7 évvel ezelőtt Lenke elkezdett egy szép napon játszani egy nagy vacak anyagdarabbal, amiből született egy kardigán prototípus.
Ezt odaadta, nekem annyira megtetszett, hogy 2 évig rágtam a fülét: induljon el ebbe az irányba, fejlessze tovább, mígnem megszületett az ille-olla rendszer, megszülettek az első gyapjúkabát modellek és az online tervező program, amivel a vásárló magára és magának tervezhette az ille-olla kabátot.
Azóta ezt a rendszert továbbfejlesztettük, és több ruhacsaládot – pl. soft shell anyagból esőkabát, pamutból kényelmes, sportosabb kardigán, vastag viszkóz anyagból elegáns kosztüm – hívtunk életre, így az élet legtöbb területére tudunk ille-olla ruhákat, kabátokat, felsőket kínálni.

Mit csináltok az alkotáson kívül?
Lenke szabadidejét a családja tölti ki. Éppen a napokban született meg a második babája, 2 éves Doma fia mellé. De szeret kirándulni, és kreatívkodni (nem divat).
Én (Kata) szabadidőmben jalagati jógázom, sárkányhajózom a Kopaszi gáton, szeretek sétálni a természetben, emberekkel beszélgetni, és ami az elsődleges: tanulok, magamról, másokról, az életről és felfedezek.

ille-olla

Mik a kedvenc könyveitek, filmeitek, zenéitek?
Mindkettőnk kedvenc filme a Hétköznapi mennyország c. film, mely egy közösség összekovácsolásáról, és az őszinteségről szól. Nagyon fontos számunkra az őszinte, tiszta, szeretetteli munka-, családi-, baráti- és tágabb közösség kialakítása.

Lenke az orosz és a magyar romantikus irodalmat kedveli első sorban, engem ami mindig felvidít a Heidi.
Zenében mind a ketten elég mindenevők vagyunk. A 60’as évek slágerei mindkettőnknek nagy gyerekkori kedvencei.

Hogyan népszerűsítitek az Ille-Ollát?
Ez most épp egy jó kérdés. Az igazat megvallva a kommunikáció és a marketing eddig még nem az erősségünk. Most tanuljuk, illetve eddig ketten csináltuk az ille-ollát, most épp csapatbővítésben vagyunk.
Jelenleg a facebookon, különböző belföldi és külföldi vásárokon, és különböző keresztmarketinges lehetőségeken keresztül, illetve a partnereinken  keresztül erősítjük az ille-ollát.

Hogyan látod magatokat tíz év múlva?
Tíz év múlvára egy erős, belföldileg elismert, külföldön is ismert divatmárkát szeretnénk felépíteni egy ütős, összetartó, vidám csapattal. E mellett szeretnénk egy alkotóházat létrehozni, ahol a hölgyek tanulhatnak, kikapcsolódhatnak, kibontakoztathatják kreativitásukat, megélhetik nőiességüket.

Éppen készülnek az új tervek :-)

_MG_1394_end

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: