Miklya Éva, fehérnemű tervező

cocoon-cikk01

Mi az, amit életedben először készítettél és a mai napig emlékszel rá vagy éppen meghatározó volt?
4-5 éves koromban egy sütőkesztyűt varrtam anyukámnak karácsonyra, erre azért emlékszem, mert Anyukám mindent eltett a gyermekkorunkból és néha előkerülnek ezek a kézzel készült dolgok és jókat nevetünk rajta, hogy milyen vékony anyagot választottam alapanyagul és kicsiként nem értettem, miért nem használja…

Tanultad ezt a szakmát vagy autodidaktaként vágtál bele?
Ruhaipari és iparművészeti középiskolába jártam, ahol nagyon sok mindent tanultam, a tervezéstől elkezdve a szabás szakrajzon át a divattörténetig, valamint egy kis varrást is, de ahogy visszaemlékszem, az utóbbi akkoriban nem nagyon érdekelt. Inkább a tervezgetés, rajzolás vonzott és csak most jövök rá, hogy ha akkor jobban odafigyeltem volna, akkor most sokkal könnyebben menne a kigondolt darabok megvalósítása.

cocoon-cikk02

Honnan inspirálódsz?
Leginkább filmekből, zenékből, régebbi korokból.

Hogyan tervezel, alkotsz?
Arra már rájöttem, hogy ha nekiülök tervezni egy rendezett íróasztal mellett tiszta papírral, bekészített hozzávalókkal és elméletileg minden adott arra, hogy most egy jó dolog szülessen, akkor általában nem jön semmi és csak ülök ott, aztán feladom. Így inkább jövök-megyek, intézem a dolgaimat és egyszer csak beugrik valami pl. mosogatás közben…

cocoon-cikk03

Hogy választasz anyagot/színt/formát?
Sokszor indulok úgy neki, hogy eszembe jut egy szép szín vagy minta és majd ahhoz a fazon, de amikor anyagbeszerzésre kerül a sor, akkor sokszor kiderül, hogy olyan pont nincsen. Ilyenkor néha újra kell tervezni a dolgokat. Ezt nem annyira szeretem, ezért a jövőben ezen most változatok és külföldről is fogom rendelni az anyagokat a szélesebb anyagválaszték miatt.

Melyik a kedvenc eszközöd/szerszámod?
Egy nagyon régi Neumann varrógép. Nem egy gyönyörű darab, viszont nagyon megbízható. Nincsenek rajta extra funkciók (amit egyébként nem is hiányolok). Eddig mindent, amit kitaláltam, meg tudtam rajta varrni, soha nem romlott el! Régebben saját készítésű táskákkal foglalkoztam, ahol nagyon vastag anyagokkal, bőrökkel és több réteggel is dolgoztam. Mindig azt gondoltam, hogy na, ezt már biztos nem fogja vinni, de végül mindent megvarrt. Ezért szeretem annyira.

cocoon-cikk04

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban? Mesélj erről bővebben!
Az utolsó simításokat nagyon élvezem 

Melyik a kedvenc alkotásod? Volt már olyan, amit annyira szerettél, hogy megtartottad?
Mivel nem rég kezdem el fehérneműkkel foglalkozni, ezért csak az első kollekcióm darabjait tudom mondani. Itt mindegyik színt és fazont úgy találtam ki, hogy én is hordanám őket, így mindegyikből meg is tartottam egyet.

Alkotáson kívül mit csinálsz?
Szeretem a lakásunkat folyamatosan alakítgatni, újítgatni, dekorálni. Jó időben kirándulni, hiszen kutyatulajdonosként ez szinte kötelező program.

cocoon-cikk05

   További információk a  Cocoon Undies honlapon és a márka facebook oldalán!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: