Hozott anyagból dolgozunk, avagy Blaha Lujza ágya

Múlt héten a nyaraló esztétikussá csupaszításának egyik módjáról írtam és arra buzdítottam mindenkit, hogy merje kidobálni a régi és rossz dogokat, hogy teret engedjen a friss ötleteknek és kreatív megoldásoknak.

A mi nyaralónknak nem célja, hogy egy tökéletes és luxus kiegészítőkkel berendezett hétvégi házat csináljunk belőle. Köszönöm szépen, de én nem fogok két komplett háztartást fenntartani, vezetni és vigyázni rá. Ez már túl sok lenne, mind időben, mind anyagiakban. Egyszerűen és egyszerűre csináljuk. Ahol lehet a meglévő dolgokat használjuk fel. Bár most a bútoroktól van szó, elárulom, hogy a telek felér egy kisebb tüzéppel, hiszen annyi építőanyag található itt. Ezeket pont azért nem kezdtem el selejtezni, mert úgy érzem lesz még rájuk szükség!

Nem csak építőanyag, de bútor is akadt itt bőven. A pincevásárlás során nagy jelentősége volt annak, hogy hol fér el 6 fekhely.  Az ingatlan óriási előnye volt, hogy nem csak elfért, hanem volt is 6 fekhely. Az már csak tényleg hab volt a tortán, hogy az ágyak mögött és a padláson a Blaha Lujza emlékházból való bútorokhoz tartozó 4 komplett ágy részei is megvoltak. ágy

Rögtön elhatároztam, hogy ezek lesznek a gyerekek ágyai. Idén tavasszal kezdtük el lehordani és rendbe tenni az ágydeszkákat. Az első prototípus mostanra készült el. Nem volt nagy ördöngösség. Letakarítottuk az elemeket, megerősítettük a csavarokat és a keret már készen is volt. Ebbe kerül az IKEÁ-s ágyrács, amiből néhány centit le kellett fűrészelni, mert Lujza ágya nem a mai standardnak megfelelő méretben készült. Ugyanígy a matracból is levágattam 10 cm-t.

Mikor azonban összeszereltük az ágyat, a rács mindig kiesett belőle, pedig ha nem feküdt benne senki akkor tökéletesen végig ért a két oldaldeszkáig. Ahogy ráfelküdt valaki az íves ágyrács kiegyenesedett, kinyomta az oldaldeszkákat és kiesett. A problémát 8 szöggel sikerült megoldani. Az ágyrács közepén lévő 4 rácsot mindkét végén az ágy oldaldeszkáihoz szögeltem és ez adott az egésznek annyi stabilitást, hogy most már tökéletesen működik!

Az ágyvégek egytől egyig tökéletes állapotban vannak, de az oldaldeszkából már csak egy vagy két ágyat lehet megcsinálni. A többinél jobban járok, ha új oldaldeszkát csináltatok, mintha elkezdek a szúírtással, penész eltávolítással és gletteléssel bajlódni. Íme az első ágy, amit hamarosan újabb kettő fog követni!

agy-szekreny02

Múlt héten a NemArtDecor ominózus blogbejegyzése és az általa kiváltott facebook beszélgetés azzal foglalkozott, hogy a szép nyaraló kizárólag drágán elérhető. Többen cáfoltuk ezt az állítást, hiszen kreativitással, odafigyeléssel és a saját munkánkkal sok mindent meg lehet valósítani. Ezért álljanak itt a szoba felújításának eddigi költségei:

LILL függönypár    1.290Ft (IKEA)
INDRIA ágytakaró 3.990 Ft /db – 4 db (IKEA)
SULTAN LURÖY   3.990 Ft  (IKEA)
8cm-es szivacs matrac 12.900 Ft (helyi habszivacs bolt)

összesen: 34,140 Ft

Tudom sok, ha arra gondolsz, hogy mennyit kell érte dolgozni, azonban ha onnan közelítjük meg a dolgokat, hogy hány éjszakára tud ebből elmenni a családunk, 4 gyerekkel nyaralni, akkor már nem is olyan drága!

ágy-002

Azt, hogy az ágyat használta-e a Nemzet Csalogánya vagy sem, nem tudom. Egy biztos, nekünk tökéletesen megfelel és ezekkel, a meglévő bútorokkal csodát lehet és fogok is varázsolni. Tartsatok velem és én hétről-hétre megmutatom, mit és hogyan alakítunk át a Balaton-Felvidéken található kicsi házunkban, ami nem több, mint egy szoba-konyhás pince!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...2 hozzászólás van eddig

 1. 1. Sasvári Szilvi

  2013. augusztus 04. @ 22:11

  Nagyon élvezem olvasni. :D Szórakoztató, okos, és számomra nagyon izgalmas is. Köszönöm!

 2. 2. panyizsuzsi

  2013. augusztus 04. @ 22:45

  Kedves Szilvi!

  Köszi a visszajelzést. Szeretjük csinálni és gondolom, hogy ez a szeretet és lelkesedés jön át és ragad magával a blogon. Szerintem még sokáig fogok róla írni!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: