Nyári vendégség

Minden reggel felmegyek a műhelyembe. Egyedül, az üvegek közé. Csend van. Azokon a napokon, mikor a kolléganőim is jönnek, akkor változatosabb az élet, de akkor is a munkámra figyelek. Olvasok írok, rajzolok. Még a zenét sem szeretem a háttérben. Furcsa ez, de én rajzolni is csak csendben tudok. Úgy, hogy csak a rajzolásra figyelek.

Az ismerőseim életét a facebookon követem. Likolok, kommentelek, stb. Mindez nem pótolja a társas kapcsolataimat. Soha nem éreztem, hogy ez kiváltana vagy akár helyettesítene egy találkozást vagy néhány igazán személyes gondolatot. Én társaságra, jó beszélgetésekre azért vágyom. Az utóbbi időben férjemmel együtt a legfőbb szórakozásom a vendégvárás lett. A férj, aki vendéglátós remek partner ebben. Segít előkészülni és mindenkit megkérdez, hogy mit iszik, amit én mindig elfelejtek. Én az ételekre szeretek koncentrálni.

A vendégvárásra általában péntek vagy szombat este a legjobb. Néhány héttel előtte már komoly tervezés veszi kezdetét. Az első fázis a menü. Mindig három fogás van: előétel, főétel és desszert. Mostanában fix menüket állítok össze. Van őszi menüm és van tavaszi. Számomra a főzés egy nagyon kreatív tevékenység. Éppen ezért óriási örömet is jelent. Minden mozzanatot magam csinálok. Szeretek bevásárolni menni, a hentessel beszélgetni, hogy mit ajánl és a piacon gyümölcsökre és virágra vadászni. Aztán előkészítem az ételeket és megfőzőm azt amire hidegen van szükség vagy jól melegíthető. a Friss ételeket hagyom csak a legutolsó percre!

Csöngetnek!

A nyári menüsort, receptekkel itt találjátok!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...4 hozzászólás van eddig

 1. 1. Orsi

  2013. július 01. @ 22:10

  Szuper kanalak! Szeretem az ilyen részleteket!:)

 2. 2. teszt

  2013. december 12. @ 12:57

  ddddddd

 3. 3. Adaka

  2015. május 31. @ 00:22

  Ó a vendég várás izgalmas dolog :)
  Egy nyári menüsor mit tartalmaz? Had merítsek ihletet :)

 4. 4. panyizsuzsi

  2015. május 31. @ 16:48

  Kattints az utolsó sorra és ott a link, se innen is eléred: http://panyizsuzsi.hu/blog/tag/vendegseg-menu/!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: