PadlásMesék:inspirációk 1.

Régóta vagyok számos hazai és külföldi lakberendezési blog rendszeres olvasója:  a különféle megoldásokkal életre keltett belső terek elvarázsolnak és csodálatos látványviláguk mindig újabb és újabb ékszerek megalkotására inspirál. Az idén nyáron készülő panyizsuzsi padlás miatt az elmúlt időszakban még fokozottabban odafigyelek az ilyen témájú blogokra és weboldalakra: valósággal “vadászom” azokat a tereket, amikben magam is szívesen dolgoznék, alkotnék.

Most megmutatok néhányat közülük, ami valamilyen szempontból különösen tetszik:

Az első műhely nem a stílusa, hanem a hatalmas üvegfala miatt nyűgözött le. S mivel a panyizsuzsi padlás szintén közvetlenül lépcső mellet lesz, komolyan elgondolkoztam egy ilyen stílusú, jellegű üvegfal-megoldáson. Akárcsak itt a képen, nekem sem kell, hogy teljesen átlátszó legyen: elég, ha épp csak átszűrődik rajta a fény. Így nemcsak a természetes napfény, de a lakás mesterséges lámpafénye is beáramlana a műhelybe – a műhely pedig “megvilágítaná” a lépcsőt. Ezzel a megoldással kapcsolatban csupán egyetlen fenntartásom van: ez elé a fal elé vétek lenne bármilyen bútort vagy tároló szekrényt tenni…!

Mivel tetőtérről és műhelyről egyszerre van szó, roppant fontosak a fényviszonyok! Épp ezért a tervezés egyik alapja kétséget kizáróan az ablakok elhelyezése lesz. Számomra roppant megnyerő, hogy az első képen milyen remekül kihasználták a tető alatti részeket a tárolásra. S mivel az én műhelyemben is rengeteg dolognak kell majd hely, ez a megoldás nekem ideális lenne! A második esetben a fény mennyisége varázsol el: ha ilyen csodaszép tetőablakaim lehetnének, télen-nyáron fényárban úszhatna a panyizsuzsi padlás…!

Ez a napsárga tolóajtó nagyon tetszik: kicsit technokrata, ugyanakkor roppant bájos is egyben. Szinte már  hallom is a kerekek hangját, ahogy kora reggel végiggördülnek a sínen és feltárul mögötte a műhely – az én műhelyem! A panyizsuzsi padlás! Ó, mennyire várom már ezt a kedves hangot!

Folytatás következik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: