Steve Jobs emléknap

Néhány héttel ezelőtt a férjemmel arról beszélgettünk, hogy lemondott Steve Jobs és esnek az Apple részvények. Mindig is foglalkoztatott annak a kérdése, hogy mi történik egy céggel, ha az azt meghatározó ember eltüník a színről. Az Apple ezt most második alkalommal tette meg.

Amikor október 6-án reggel a folyosón ránéztem a hírekre megdöbbenve láttam, hogy Steve Jobs meghalt.

Steve Jobs egy nem kívánt gyermek volt, akit születésekor örökbe adtak. Ma ezek a gyerekek meg sem születnek. Az orvostudomány jóval születésük előtt  véget tud vetni az életüknek. Egy Géniusz és szinte véletlen volt, hogy élt. Hátborzongató!

Steve Jobs fiatalon halt meg. Furcsa ilyet mondani, de ez elfogadható. Megtette, amit meg akart tenni, amit meg kellett tennie. Szent Pál jut eszembe: A pályát megfutottam, a hitet megtartottam, készen vár rám az igazság koronája. Megélte azt, amit meg kellett élnie. Sokan nem kapunk ekkora feladatot! Vagy ha néhányaknak van is ekkora, alacsonyabb hőfokon élik meg. Lassabban végzik el. Neki ez volt a feladata és így. Befejezte. Kész volt vele. Ennyi!

Megdöbbentő a gyász, amely körülövezi. Steve Jobs nem csak egy tudós volt, hanem egy üzletebember is. Egy nagyon jó üzletember. Minden egyes termékét azért csinálta, hogy eladja. Nekünk. Azért csinálta, hogy kifizessük a felárat azét az almáért, amibe valaki már beleharapott. Kereskedő volt. Nem hiába hozott ki évente új termékeket. A pénzünket akarta. Újra meg, újra. Nem láttam még olyan kereskedőt, aki folyamatosan a fogyasztásra buzdít és a halálakor a fogyasztók egy emberként gyászolják.

Obama szerint: „Steve sikerének legnagyobb bizonyítéka talán az, hogy a hírről rengetegen olyan eszközről értesültek, amit ő talált fel”.

Nekünk az okostelefon olyan, mit 1879-ben a villanykörte. Korunk Edisonja volt.

Az Applenél ma van a Steve Jobs emléknap.

Panyizsuzsinál ma megjelent a Steve Jobs emlékére készült kollekcióm, a kopott kék farmer és fekete garbó.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: