Ami a blogból kimaradt: Én és Steve

Írtam idén néhány olyan blogbejegyzést, ami valami miatt nem jelent meg itt a blogon. Aztán aktualitását is vesztette. Nem töröltem ki. Most Karácsony és szilveszter között közzé teszem őket, ami idén a blogból kimaradt címmel. Olvassátok szeretettel!

Steve Jobs halála megérintett. Többször írtunk is róla a blogon és ékszert terveztem az emlékére. Annak ellenére, hogy nekem csak a konyhámban van almám elgondolkoztam. Világ életemben rajongtam a technikai dolgokért. Kicsiként is szerettem az Apukámmal szerelni. Később a számítógép világa varázsolt el. Az egyetemen sokat foglalkoztam 3D látványtervezéssel, később tanítottam is. Otthonról való elköltözésem a számítógép elvitelével vált véglegessé. Blogolni kezdtem, majd webshopot nyitottam. Természetesen mindezek mikéntjére online bukkantam rá. Online marketing szakértői szakon diplomáztam. Egy online cég tulajdonosa vagyok.

Délután Esze Dórához hasonlóan, aki  A rajongás spirálkörei. címmel írt egy hasonló bejegyzést és én időrendi sorrendbe szedtem a tech életem főbb momentumait.

1986. Első tengerparti nyaralásból hazafelé vettük meg a család első számítógépét, a Commodore 64-et. Floppyval együtt.Néhány hónap múlva egyszer valami zenét csikatram ki belőle, de ezt sohasem tudtam reprodukálni.

1987. A művházba jártam BASIC programozást tanulni.

Steve Jobs közben a GUI-n gondolkozott. (grafikus felhasználói felület: az információ képileg jelenik meg az információ és nem parancssorokat kell beírni, hogy csináljon valamit a gép)

1989. Lett telefonunk és joystickünk, amivel egészen más élmény volt pacman-t játszani.

Steve Jobs elterjeszette az egeret.

1996. Megnéztem a ToyStory-t.

1997. A családnak lett betárcsázós nete, míg én az Egyesült Államokban tanultam. Számítógépes építészeti látványtervezés volt a fő tárgyam.

1999. Neptun rendszerben kellett az egyetemi tárgyakat felvenni és később vizsgára is bejelentkezni. A rendszer telítettsége miatt, nehéz volt belépni. Sokszor egy ilyen akció több órát is igénybe vett.

2001. Még mindig betárcsázós netünk volt, de már számítógépen terveztem a diplomámat és látványtervezési munkákat vállaltam, látványtervezést tanítottam.

2002. Kábelen jött a net!

2003. Steve Jobsnál diagnosztizálják a rákot

2005. Már Wi-Fin neteztem!

2005. Steve Jobs beszéde a Stanford diplomaosztóján

2007. Blogolni kezdtem és megvettem a panyizsuzsi.hu-t

2008. Saját honlapom lett.

2009. Modernizáltam a honlapot és webshopot indítottam.

2011. Meghalt Steve Jobs

Most döbbentem rá, hogy a C64-től és a BASIC-től mekkora utat tettem meg. Ezekben ennek az embernek óriási szerepe volt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: