Szegény Katalin hercegné!

A hétvégén elárasztották a netet Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyerekének születéséről szóló cikkek és a kommentek. A kis Hercegnő születését óriási várakozás előzte meg. Annak ellenére, hogy nagyon kicsi az esélye a trónra, majd minden médium foglalkozott vele. Most nem szeretném leírni még egyszer, hogy mi és hogy történt inkább a Katalin hercegné körüli hyperól és komment áradatról írom meg a véleményemet. Hiszen a hercegnő stílusa és gyermekei is folyamatos témázás tárgya női körökben. Ők sokkal jobban szem előtt vannak, mint bármely más földi halandó, legyen az brit vagy magyar.

royal-girl

A neten, különösen a hozzászólásokban sokan kifogásolták, hogy minek kell oda kiállnia a lépcsőre tökéletes sminkben, besütött hajjal, nude körömcipőben. Nem volt jobb dolga? … és innen már csak egy ugrás a milyen anya az ilyen kezdetű kérdés. Gondolom, a kifogásolók közt rengeteg irigy lehetett. Egyrést igazuk van! Biztos, hogy szebben néz ki Katalin hercegnő a Lindo Szárny lépcsőjén sárga virágos ruhában, mint mondjuk én a Baross utcai klinika szűk folyosóján egy köntösben, papucsban, kezemben az intézményi pólyába kötött gyerekemmel. Nekik ez a szép pillanat lesz majd benne a családi fotóalbumban, én meg inkább nem kértem meg senkit, hogy örökítse meg a fenti pillanatot.

Azonban a milyen anya az ilyen kérdés, érdekes. Katalin nem választhatott, hogy kiáll-e arra a bizonyos lépcsőre, Ő nem kérhette azt, hogy ne jöjjön a kórházba a stylistja, fodrásszal és sminkessel, ugyanúgy, ahogy mi sem kérhettük volna az ellenkezőjét. Azzal, hogy Vilmos herceghez hozzáment felvállalt valami, méghozzá azt, hogy az életében nagyon sok döntést nem Ő hoz meg, hanem a protokollnak megfelelően cselekszik. Természetesen mindezek mellett nem neki kell mosogatnia és beágyazni, sőt a főzéssel sem bíbelődik. Mindenki csak a már-már giccses pillanatot látja az egészben, a tökéletesenk beállított életet. Emögött pedig ott egy nő, aki nem saját akaratából tesz dolgokat és egyáltalán nem biztos, hogy Ő ettől a hétvégi tökéletesnek kinéző pillanattól boldog! Valószínű, hogy néhány napra ugyanúgy cserélne velünk, mint mi Vele!

royal-baby

Hiszen engem is örömmel töltene el minden reggel kifogástalan külsővel kilépni a lakásból és remek lenne, hogy ha hazaérek akkor készen legyen a családnak megfelelő mennyiségű étel és a végén még el is mosogasson valaki. Azonban én nem mentem hozzá egy herceghez (na jó esélyem sem volt) mást választottam. Más embert és más életet. Nagy eséllyel nem fogok minden nap, minden pillanatában tökéletesen kinézni, még akkor sem biztos, hogyha azt szeretném! Mosogatni azonban biztos, hogy életem végéig fogok, de én döntök annak minden pillanatáról. BOLDOG VAGYOK!

Szegény Katalin Hercegné!

 UI: A kicsi George pedig már pont úgy tartja a kezét integetésnél, mint Erzsébet Királynő, a dédi. Kíváncsi lennék, hogy ezt gyakorolják a dadával, vagy genetikusan öröklődik!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...8 hozzászólás van eddig

 1. 1. Burchner Anna

  2015. május 04. @ 21:57

  Bocs, de Lindo az a Wing es nem Lingo.

 2. 2. panyizsuzsi

  2015. május 04. @ 22:51

  Köszi Anna, javítottam!

 3. 3. Németh Erika

  2015. május 05. @ 07:52

  Érdekes! Nekem nem jutott eszembe semmi ilyesmi. Nem igazán érdekel a bulvár, de vártam, hogy ahogy az első babát, úgy a másodikat is megmutassák. Egyébként, én nem egy tökéletes hajú és simket viselő hercegnőt látok, hanem egy szűlés után fáradt, de boldog anyukát.

 4. 4. panyizsuzsi

  2015. május 05. @ 13:17

  Kedves Erika! Én ezen az anyukán nem annyira látom a boldogságot, ami lehet, hogy ott van, de az álarc, a smink, a protokoll eltakarja. Azért bízom benne, hogy boldog!

 5. 5. Nagyi

  2015. május 05. @ 19:17

  Na ne haragudjatok Lányok, ki lenne boldog, ha mosolyognia kellene pár órával a szülés után talpig sminkben és fitten, világraszóló kamerák előtt?! Még, ha ezt vállalta is, amikor férjhez ment. Protokoll ide vagy oda, azért egy napot hagyhatták volna pihenni. Valljuk be, az olyan helyzetekben, amikor meg kell felelni, az ember nem minden esetben tud felhőtlenül boldognak mutatkozni. Én konkrétan az ajtóig is alig bírtam volna kimenni, nem, hogy mosolyogjak, és ezen a tényen az se változtatott volna, ha herceg a férjem (mellesleg az ;) csak más értelemben :D )

 6. 6. panyizsuzsi

  2015. május 06. @ 10:16

  Kedves Nagyi!
  Pont ezért a cím: Szegény Katalin hercegné!

 7. 7. Deme-Perge Annamária

  2015. június 16. @ 12:54

  Az tök jó viszont, h ezek szerint a baba és a mama is olyan allapotban vannak, h a kamerák előtt így megjelentek. :-) Valószínűleg -hála Istennek – jól ment a szülés.

 8. 8. panyizsuzsi

  2015. június 17. @ 10:47

  Ez egészen biztos!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: