Virágkoszorú fillérekből – DIY

Azon kívül, hogy a December Napjai albumomat még nem fejeztem be teljesen végleg véget ért a karácsony. A gyerekeknek még jön a farsang, nekünk pedig a báli szezon, de ezt én annyira rövid időszaknak látom, hogy már a tavaszon jár a fejem.

vallfa-ajtodisz02

A legjobban várt tavaszi programom a The Hive bloggerkonferencia lesz! Idén áprilisban Dublinban rendezik meg a bloggerek és történetmesélők éve konferenciáját! Nekem ez már a 4. Hive-om lesz és nagyon várom. Mindig olyan remek ötletekkel töltekezve érek haza. Annyira jó, amikor bloggerek egymás közt beszélgetünk, hiszen kevesen tudják, hogyan működik ez a szakma, milyen nehézségei és örömei vannak. Idén ismét találkozoj Juliane-val, a finomlelkű blogger barátnőmmel, akinek az új blogja a Notes from Björkåsa, akivel 4 éve az első konferenciámon ismerkedtem meg és nagyon jó barátság alakult ki köztünk!  Gyertek Ti is velem a The Hive-ra!

vallfa-ajtodisz01

A tavaszt, bár tél nem volt, csak karácsony, mostantól nagyon várom! Egész nap ekörül forognak a gondolataim. Tavasz. Hive. …és ekkor a kezembe került Holly Becker könyve, a Wohnen mit Blumen, amit a tavalyi Hie-on kaptam. Még inkább tavasz lett a lelkemben. Most ebből hoztam el Nektek egy darabot. Egy olyan DIY projektet mutatom ma meg, ami kevesebb, mint 2.000 Ft-ba kerül és 20 perc alatt elkészültök vele!

Hozzávalók:

rózsaarany vékony fém vállfa (JYSK – 1.000 Ft / 3 db) vagy egy tisztítóból visszakapott vállfa színesre fújva

művirágok (én a temető melletti virágboltban vettem, 5-600 Ft / db, de az IKEA is tart szépeket)

kombinált fogó, rongy, ragasztópisztoly

vallfa-ajtodisz06

Először a vállfából kell egy karikát formáznod. A tisztítós vállfából egy könnyeb, mert vékonyabb, de nekem az e rózsaarany vállfa is működött, bár egy kicsit többet kellett vele dolgozni. Amikor fogóval hajlítod, mindenképpen egy ronggyal fogt meg, mert félő, hogy a fogó megsérti a fém felületét. Nem kell, hogy tökéletes kör legyen, sőt formázhatsz belőle tojás vagy csepp alakot is!

vallfa-ajtodisz07

Ha ezzel megvagy, akkor darabold fel a virágokat. Én két szálat vettem, egy krizantémot és egy orchideát. A krizantémnak úgy vágtam le a szárát, hogy 5-6 centi szár maradjon rajta, amivel rá tudok tekerni a karikámra. Az orchideát kettőbe vágtam, úgy, hogy a vágás elbújjon egy virág mögött! A leveleket szorosan a szárnál vágtam a kombinált fogó csípőfogós részével. A virágokat a száruknál fogva rátekertem a vállfára, majd szépen eligazgattam. Mikor elégedett voltam az eredménnyel, akkor ragasztópisztollyal rögzítettem.

vallfa-ajtodisz05

Ezek után visszafordítottam és elé rendeztem az orchidea leveleit és ráragasztottam. Végül elrendeztem a krizantém leveleit és azokat is rögzítettem ragasztóval. Nektek hogy tetszik?

vallfa-ajtodisz04

vallfa-ajtodisz-fb

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Verus

    2016. január 21. @ 08:02

    Már én is a tavaszra hangolódom, nagyon tetszik ez az ötlet, le is mentettem! :))

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: