Családi könyvajánló karácsonyra

Szeretek olvasni és az ünnepek alatt erre van is idő! Erre viszont fel kell készülni: egy jó könyvvel! Nemcsak magamnak, hanem az egész család számára, hiszen egyre több olvasó (és nem csak olvasni tudó!) családtagom van, ami nagy örömmel tölt el! Jó dolog együtt olvasni! Ez egy szűk válogatás azokból a könyvekből, amik mostanában jelentek meg és nekem valami miatt szimpatikusak. Természetesen van benne szakácskönyv és kreatív könyv is! valogatas-konyv copy

1. Ugron Zsolna: Hollóasszony

Ugron Zsolna könyveit szeretem. Nekem minden évben ez az év végi olvasmányom. Igazi női regény, de nem a koktélozós, tengerpartos fajtából, hanem a múltból. Idén Zsolna Szilágyi Erzsébet történetét dolgozta fel. Szeretem ezeket az okos, erős asszony karaktereket. Van bennük biztatás, van bennük példa, azonban mégis örülök, hogy most élek!

2. Szegedi Katalin: Kocsonyakirályfi

Szegedi Katalin könyvei engem mindig lebilincselnek. Kimunkált formavilág, ami a grafikában megjelenik számomra csodálatos. Mindemellett a témája is nagyon izgalmas, egy főzni szerető apás kislány és egy konfliktus. A Csimota kiadásában megjelent könyv szerintem a lányaimnak tetszeni fog!

3. May Szilvia: Hurrá Szentendre!

Hazabeszélek! Az elmúlt két hétben két könyvbemutató is volt Szentendrén és Szentendréről. Az egyik a Hurrá Szentendre!, ami a szentendrei TDM gondozásában jelent meg. A könyv egy modern útikönyv gyerekeknek, mellyel nem csak bebarangolhatják a mi csodás kisvárosunkat, hanem megannyi érdekességet is megtudhatnak Szentendréről! Ha szeretnél egy példányt beszerezni, akkor ezt mindenképpen Szentendre új gyerekkönyvesboltjában, jobban mondva gyerek központjában, a Parti Medvében tudod megtenni a Városházával szemben!

4. Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót!

Kamasz könyv! Kevés betű, sok kreativitás. Egy napló, amiben megannyi kreatív feladat vár az “olvasóra”. Lehet benne rombolni és alkotni is egyaránt, sőt erre kifejezetten utasítanak! Szerintem feszültség levezetőnek is tökéletes!

5, Nagy Luca: Szentendre a konyhában 

Nagy Luca gasztoblogger. Évek óta ismerem, követem. Most felkérést kapott Szentendrétől ennek a könyvnek a megírására. régi helyi recepteket kutattak fel és öntöttek Luca segítségével ma megfőzhető formába. A könyv nem csak gasztronómiai, hanem kulturális kalandozás is a sokszínű Szentendrén, hiszen dalmát, szerb és görög receptek is vannak benne.

6. Hadarik Rita: Glutén nélkül

Ha már receptes könyv, akkor a gluténmentes sem maradhat ki a repertoárból, ugyanis az egyik gyermekem gluténérzékeny. Én azonban nagy hangsúlyt fektetek rá, hogy Ő is finom ételeket egyen, ne csak ünnepnapokon, hanem minden itthon töltött napján!

7. Pálinkás Norbert: 100% DISZNÓ

Tökéletes ajándék gourmet férfiaknak. A disznó feldolgozásáról, disznóvágásról szól. Nem profi séftől, hanem egy hétköznapi embertől. Az én Apám nagyon szeretett enni, különösen kolbászt. Szeretett disznót vágni a legjobb barátjával Békéscsabán. Ez számukra egy rituális dolog volt. Ha élne, Őt lepném meg ezzel a könyvvel!

valogatas-fb-konyv copy

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: