A Kertportál Média Csoport home officeban működik, a külsős újságírók is otthonról dolgoznak. Ez egyrészt praktikus, másfelől a stratégia része, hogy ne legyünk fix helyhez kötve, hanem a világon bárhonnan végezhető munka legyen. Maga a cégközpont Tabdiban van, ahova pár éve költöztünk Budapestről.
A Manufaktúra kistermelői üzeme és hamarosan a nagyüzemi konyhája is ott van. Jelenleg a Manufaktúra még kistermelői formában működik, de lehet, hogy mire megjelenik a cikk, már szintet is lépünk, mert az utolsó stádiumban van az új üzemünk kialakulása.
Ugyanitt van a faluban a bemutatókertünk, ahova a nyílt napokra minden évben rengetegen jönnek le tanulni, elsősorban az intenzív környezettel harmóniában lévő gazdálkodást, amit fél hektáron művelünk.
Folyamatosan fejlesztünk, szinte hétről-hétre, hónapról-hónapra. Mi abban hiszünk, hogy önerőből fejlesszünk, amennyire csak tudunk, mert a mai világ kiszámíthatatlan és nagyon kockázatos az, amikor valaki sokkal tovább nyújtózkodik, mint ahogy a takarója ér.
Persze nagy kiugrási lehetőség is van abban, amikor egy nagyobb tőkeinjekciót bele tud az ember hirtelen rakni a vállalkozásába, de pont ekkora veszélyforrás is, így nem véletlen nem pályáztunk még agrár vonalon. Túl nagy kötöttségeket jelentett volna 5 évre, ami a mai piaci rugalmassággal ellentétes.
A Gourmet&Delicious nyereményjátékon itt tudsz részt venni!
Vargáné Topor Erikával, a Gourmet&Delicious tulajdonosával készült interjút itt olvashatod!
Vélemény, hozzászólás?