Amikor gimnazista voltam felejthetetlen ízű melegszendvics volt a büfében. Persze csak a gyorsaknak, mert ha a szünet végére kerültél csak sorra, akkor már nem készült el csenegetésig. Évekig kerestem ezt az ízt, de nem találtam. Végül kikísérletezem a saját melegszendvics recept verziómat, amiből családi kedvenc lett.
Meg kell mondja ez nem egy újhullámos recept, de eddig még mindig, mindenkinek nagyon ízlett. Nem csak családi vacsorához készítjük, hanem borozás-sörözés mellé is tökéletes harapnivaló és egy fél óra alatt megvan. Hiszen amíg felmelegszik a sütő, elkészülsz a krémmel.
Hozzávalók
- 1 kg kenyér (ha extra gyors szeretnél lenni, akkor szeleteltet vásárolj!)
- 300 g-os vagdalthúskonzerv
- 2 dl ketchup
- 1 ek mustár
- 4 ek tejföl
- púpos ek borsikafű (ha nincs, kakukkfűvel helyettesítheted)
- 20 dkg reszelt sajt
Ez a mennyiség egy 6-8 fős társaságnak vagy nagyobb családnak elég.
A melegszendvics recept
A konzerv tartalmát villával amennyire csak tudom összetöröm. Hozzákeverem a ketchupot, a mustárt, a tejfölt és a fűszert. Meg kell mondanom ez egy alap verzió, de mindenki variálhatja a mennyiségeket az ízlésének megfelelően. Ez tipikusan nem az a recept, ahol pontosan mérni kell, sokkal jobb, ha a saját és a családod / vendégeid ízlésére hagyatkozol.
Ha kész a krém, megkenem a kenyereket. majd rászórom a sajtot. 200C-os előmelegített sütőbe teszem a szendvicseket, kb. 15 percre. Az időnél itt érdemes figyelni, hiszen minden sütő más, valamint van, aki világosabban, míg mások pirultabban szereti a melegszendvicset. A hőfokot azonban szeretem ilye magasan tartani, mert akkor a szendvics alja is megpirul és ropogós lesz.
Mindig szoktam hozzá zöldséget is tálalni, leginkább paradicsomot és kígyó uborkát ajánlok hozzá. Van aki ketcuppal, mustárral vagy éppen majonézzel eszi.
Ha megmarad a krémből, tedd hűtőbe, néhány napig eláll és mindig annyit használj, amennyire szükséged van. Ha a kész melegszendvicsből marad (bár ez ritka) akkor sincs gond, ugyanis ha másnap néhány percre ismét forró sütőbe teszed, akkor olyan lesz, mintha akkor sütötted volna!
Vélemény, hozzászólás?